2019. augusztus 26. 10:00

Az autóipar világa jelenleg történetének legnagyobb átalakulásán megy keresztül, amely során a belsőégésű motorokról elektromos meghajtásra való átállás kap központi szerepet. A Continental az elektromos vezetés szinte minden területét érintő számos innovációjával gyorsítja fel az elektromos mobilitás fejlődését.

Nagy teljesítmény és kompakt méret sorozatgyártásra készen 

Minderre egy jó példa az elektromos tengelyhajtás harmadik generációja, amivel a Continental a következő szintre lépteti ezt a technológiát. A vállalat a világ első teljesen integrált, magasfeszültségű, és sorozatgyártásra alkalmas tengelyhajtását hozta létre. Az elektromos motorok, a teljesítményelektronika, és a reduktor kompakt módon, egy burkolat alatt kapott helyet – ami jó példa a Continental mérnökeinek rendszereket érintő jártasságára. Az új folyadékhűtött meghajtó modul kevesebb, mint 80 kg-ot nyom, és két teljesítményi szintre képes, 120 és 150 kW-osra.

Forrás: Continental Forrás: Continental

Különböző osztályú és koncepciójú járművek is elektrifikálhatóak az új tengelyhajtással. Egész pontosan az új meghajtó modult egy kis európai autó és több ázsiai márka által gyártott kompakt SUV is el fogja kezdeni használni még az év vége előtt. Emellett a német start-up cég, a Sono Motors által létrehozott Sion elektromos autóba is ez kerül majd. A Sion lesz az első olyan sorozatgyártott jármű, melynek karosszériája napelemes cellákat is tartalmazni fog, és olyan elektronikai kialakítással rendelkezik, amely képes a megosztással kapcsolatos koncepciókat is támogatni. Mindez azt mutatja be, hogy a Continental hogyan tudja technológiai szakértelmével előrébb vinni a környezetbarát meghajtást és a mobilitási koncepciókat.

A tisztán elektromos vezetés mostantól 48 voltos technológiával is lehetséges

A Continental a hibrid járművek számára is új technológiát kínál. A 48 voltos nagy teljesítményű meghajtási rendszer az első, amely lehetővé tudja tenni azt, hogy hosszabb távolságokat is tisztán elektromos meghajtással lehessen megtenni. Mindeddig a tisztán elektromos vezetést csak magasfeszültségű meghajtási rendszerekkel lehetett elérni, 48 voltos technológiával nem. A technológiai vállalat új hibridmeghajtása az elektromos motort, annak integrált teljesítményelektronikáját, valamint az akkumulátort kombinálja ahhoz, hogy akár 30 kW-os meghajtási teljesítményt hozzon létre. Az új technológia úgy növeli kétszeresére a korábbi elektromos berendezés teljesítményét, hogy telepítési kialakítása szinte semmit sem változik. Ez az innovatív csomag a hasonló, belsőégésű motorral felszerelt járművekhez képest 20%-kal csökkenti az üzemanyag használatot, és így a szén-dioxid kibocsátást is.

Az új teljesítményelektronika a hatékonyság és a vezetési élmény meggyőző kombinációja 

Az elektromobilitás környezetbarát jellege a technológia fejlesztésének egyik fő mozgatórugója. A Continental teljesítményelektronikája egy olyan új típusú mikrochip technológiát kapott, amely akár a 650 amperes áramerősséget is lehetővé teszi – amire az autóiparban eddig nem volt példa! A vállalat az új fejlesztés hardverét és összes szoftverét a regensburgi és nürnbergi üzemeiben dolgozta ki. A technológia máris sorozatgyártás alatt van, sőt már az utakon is megtalálható, például egy sportos elektromos SUV, valamint annak egy sorozatgyártott elektromos autók számára létrehozott speciális autóverseny-sorozatban is szereplő versenyváltozata használja.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!