2018. július 27. 15:52
mfor.hu

Létrehozzák a Continental Csoportot, a cég most működő részlegeit átszervezik és átnevezik, hogy gyorsabban tudjanak reagálni a piac változásaira. 2020-tól élesednek a változtatások.

A Continental technológiai vállalat igazgatótanácsa a vállalat történetének egyik legnagyobb szervezeti átalakítására szánta el magát, adta hírül a cég pénteki közleményében. Holdinggá alakítják a Continental AG-t az új, „Continental Csoport” esernyőmárka égisze alatt. Ez a márka három alappilléren nyugszik majd:

  • Continental Rubber,
  • a Continental Automotive
  • és a Powertrain.

A jelentéstételi rendszer és az új megnevezések használata 2020-tól kezdődően lép életbe.

A Powertrain leendő feladatai közé tartozik a belső égésű meghajtásokkal való eddigi üzleti tevékenység mellett a hibrid- és elektromos hajtásokkal való teljes jövőbeni üzleti tevékenység, valamint az akkumulátorokkal kapcsolatos összes folyamatban lévő tevékenység. Az önállósodás oka a hajtásrendszer üzletág előrelátható változása. A piac fejlődését a jövőben a károsanyag-kibocsátási határértékekkel kapcsolatos politikai előírások szabják majd meg, az előírásokat pedig a legnagyobb piacokon más-más ütemben vezetik be. Az önálló Powertrain ezt sokkal rugalmasabban tudja majd lereagálni.

2020 elejlig átalakítják a Chassis & Safety és Interior részlegeket is. Ezekből két üzletág jön majd létre, az Autonomous Driving Technologies, illetve a Vehicle Networking Technologies. Tevékenységüket a jövőbeni Continental Automotive vállalati terület fogja ellenőrizni.

Az Autonomous Driving Technologies üzletág a jövőben az automatizált és autonóm vezetést foglalja magába, továbbá minden ismert alvázfunkciót, így például az elektronikus és hidraulikus fékekkel, a stabilitásszabályozó rendszerekkel, valamint a futómű-szabályozással és a felfüggesztéssel kapcsolatos funkciókat. A Vehicle Networking Technologies üzletág pedig a járművek belső hálózati összekapcsolásával, valamint a járművek más járművekkel és a közlekedési infrastruktúrával történő összekapcsolásával összefüggő üzleti tevékenységért felel.

A két jelenlegi részleg, az Tires (jövőbeni elnevezése: Tire Technologies), és a ContiTech változatlanul megmarad saját, önálló szervezeti formájában. A majdani Tire Technologies és a ContiTech részleg a jelenlegi Rubber csoport részét képezi, amely az üzleti tevékenységét „vállalati területként” új, Continental Rubber néven fogja folytatni. Mindkét üzletág továbbra is a kaucsuk és műanyag alapú technológiai termékek fejlesztésére specializálódik.