2018. július 27. 15:52

Létrehozzák a Continental Csoportot, a cég most működő részlegeit átszervezik és átnevezik, hogy gyorsabban tudjanak reagálni a piac változásaira. 2020-tól élesednek a változtatások.

A Continental technológiai vállalat igazgatótanácsa a vállalat történetének egyik legnagyobb szervezeti átalakítására szánta el magát, adta hírül a cég pénteki közleményében. Holdinggá alakítják a Continental AG-t az új, „Continental Csoport” esernyőmárka égisze alatt. Ez a márka három alappilléren nyugszik majd:

  • Continental Rubber,
  • a Continental Automotive
  • és a Powertrain.

A jelentéstételi rendszer és az új megnevezések használata 2020-tól kezdődően lép életbe.

A Powertrain leendő feladatai közé tartozik a belső égésű meghajtásokkal való eddigi üzleti tevékenység mellett a hibrid- és elektromos hajtásokkal való teljes jövőbeni üzleti tevékenység, valamint az akkumulátorokkal kapcsolatos összes folyamatban lévő tevékenység. Az önállósodás oka a hajtásrendszer üzletág előrelátható változása. A piac fejlődését a jövőben a károsanyag-kibocsátási határértékekkel kapcsolatos politikai előírások szabják majd meg, az előírásokat pedig a legnagyobb piacokon más-más ütemben vezetik be. Az önálló Powertrain ezt sokkal rugalmasabban tudja majd lereagálni.

2020 elejlig átalakítják a Chassis & Safety és Interior részlegeket is. Ezekből két üzletág jön majd létre, az Autonomous Driving Technologies, illetve a Vehicle Networking Technologies. Tevékenységüket a jövőbeni Continental Automotive vállalati terület fogja ellenőrizni.

Az Autonomous Driving Technologies üzletág a jövőben az automatizált és autonóm vezetést foglalja magába, továbbá minden ismert alvázfunkciót, így például az elektronikus és hidraulikus fékekkel, a stabilitásszabályozó rendszerekkel, valamint a futómű-szabályozással és a felfüggesztéssel kapcsolatos funkciókat. A Vehicle Networking Technologies üzletág pedig a járművek belső hálózati összekapcsolásával, valamint a járművek más járművekkel és a közlekedési infrastruktúrával történő összekapcsolásával összefüggő üzleti tevékenységért felel.

A két jelenlegi részleg, az Tires (jövőbeni elnevezése: Tire Technologies), és a ContiTech változatlanul megmarad saját, önálló szervezeti formájában. A majdani Tire Technologies és a ContiTech részleg a jelenlegi Rubber csoport részét képezi, amely az üzleti tevékenységét „vállalati területként” új, Continental Rubber néven fogja folytatni. Mindkét üzletág továbbra is a kaucsuk és műanyag alapú technológiai termékek fejlesztésére specializálódik. 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!