2p

Valamiről azonban nem hajlandó lemondani.

A kormány kerülni kívánja a konfliktusosabb utat, így egyelőre nem tartja időszerűnek a szakrendelők formális államosítását, ugyanakkor arról nem kíván lemondani, hogy mélyebben beleszóljon a szakrendelők kapacitásgazdálkodásába – tudta meg a Népszava. A kormány szerdai tárgyalásán arra jutott, hogy meg kell vizsgálni, az ellátásszervezés és kapacitás-szabályozás tekintetében a szakrendelők miként vonhatók be a megyei irányító kórházak felügyelete alá anélkül, hogy a fenntartói státuszuk megváltozna. 

Finomítanak a terveken? Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Finomítanak a terveken? Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A szakrendelők sorsával kapcsolatos javaslatokat csütörtökön fogja megvitatni a kormányzat a helyhatóságok vezetőivel, az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának (ÖNET) ülésén.

Mint emlékezetes: az Országgyűlés december végén fogadta el az egészségügy átalakításáról szóló törvényt, amely lehetővé tette, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) hivatala adatokat kérjen, hogy előkészíthesse a még nem állami fenntartású szakrendelők átvételét. A helyhatóságoknak március végéig kellett nyilatkozniuk arról, adják-e vagy sem a járóbetegellátó intézményeiket az államnak. A lap szerint körülbelül 133 válaszlevelet várt az OKFŐ hivatala, de a határidő végéig alig több mint száz érkezett vissza. A fővárosból szinte egyetlen kerületi önkormányzat sem kért az államosításból.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!