2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az év végéig legalizálhatják a marihuána rekreációs célú használatát Németországban - derült ki Cem Özdemir német mezőgazdasági miniszter szerdai bejelentéséből.

A maximum 25 grammnyi marihuána birtoklását, illetve három tő termesztését lehetővé tévő döntés hírét Karl Lauterbach egészségügyi miniszter is megerősítette.

A kormány egyúttal engedélyezné a kannabisz termesztését és terjesztését egyes, engedéllyel rendelkező szövetkezeteknek is.

A bejelentés előtt Berlin egyeztetéseket folytatott az ügyben az Európai Bizottsággal is. Ezt követően elvetették azt az elképzelést, mely lehetővé tette volna a marihuána árusítására szakosodott boltok létesítését.

25 grammnyi marihuánát lehet majd legálisan birtokolni. Fotó: Depositphotos
25 grammnyi marihuánát lehet majd legálisan birtokolni. Fotó: Depositphotos

A rendelkezést a német törvényhozás mindkét kamarájának jóvá kell hagynia.

Lauterbach már tavaly ősszel beterjesztett egy ilyen jellegű javaslatot, ám akkor többen aggályokat fogalmaztak meg amiatt, hogy a lépés összeférhetetlen lenne a nemzetközi és az európai uniós jogszabályokkal.

Lauterbach októberben kudarcnak nevezte a kannabisz illegális kábítószerként kezelését, vagyis a szer termesztésének, értékesítésének és fogyasztásának tiltását és üldözését. Hangsúlyozta: a kormány célja nem a fogyasztás további növelése, hanem a gyermek-, az ifjúság- és az egészségvédelem erősítése és a feketepiac visszaszorítása.

Németország - több más európai országgal együtt - korábban már engedélyt adott a kannabisz korlátozott, orvosi célú felhasználására.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!