1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Április közepén jócskán csökkent a fertőzöttek száma, utána azonban ismét berobbant a fertőzés.

Április 30-ig összesen 2868 embernél diagnosztizáltak skarlátos megbetegedést Magyarországon – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Magyar Nemzettel. 

Január óta hétről hétre egyre több fertőzöttet regisztráltak. Az év első hetében még csak 33 főt, februárban már heti 140-et, márciusban majdnem heti 200-at. Április első felében megtorpanni látszott a skarlát terjedése, a fertőzöttek száma megfeleződött.

Májusban új erőre kapott. Fotó: Depositphotos
Májusban új erőre kapott. Fotó: Depositphotos

A hónap második felében azonban ismét 200 felett volt a skarlátosok száma, a múlt heti adatok szerint pedig 304 új fertőzöttet diagnosztizáltak.

Az NNK szerint a skarlátra jellemző a ciklusos ingadozás, több évre kiterjedve. Az utóbbi évtizedekben általában ötévente jött egy nagyobb skarláthullám, de a Covid-intézkedések miatt ez is megzökkent, és a 2020-2021-re előrejelzett esetszám-növekedés később, az idei szezonban jelentkezik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!