3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Trendként aligha jellemezhetnénk azt a folyamatot, ami jelenleg szükségszerűségből az ingatlanpiacon zajlik. Hazánk több szempontból is negatív rekordokat döntöget, ez pedig a kiszámíthatatlan gazdasági és jogi háttérrel sajnos szoros kapcsolatba hozható.

Energiaválság és ingatlanpiac

Az eladó ingatlanok egyre nagyobb számban kerültek meghirdetésre a 2022-es energiaválsággal egyidejűleg. A magas rezsiköltségek beharangozása sokakat arra sarkalt, hogy a régi építésű, energetikai felújításra szoruló házakat eladásra kínálják, és egy jobban fenntartható, ám kisebb ház mellett döntsenek. A tények azonban makacs dolgok, és mint kiderült, a magyarnak nincs pénze a felújításra. Aki tehette saját otthonába szereltetett be kiegészítő fűtési lehetőséget, klímát, vagy egyéb, elektromos árammal működő rendszert. A szilárd tüzelésű kazánok ismét előtérbe kerültek, ám a tűzifa iránt megnőtt kereslet szépen feltornázta annak is az árát, szinte egyik hónapról a másikra.

Az infláció még mindig megterhelő a családok számára

A jelenleg otthonteremtésben gondolkodók hamar visszariadnak a magas hitelkamatoktól, melyek nagyrészt az infláció letörésére tett jegybanki lépésekkel köthető összefüggésbe. S igen, ott van még ezek mellett az infláció is, amit leginkább az élelmiszerboltban a kasszánál tapasztalhatunk meg. Bár a verseny némileg beindult a boltok között, de ebből a fogyasztó nem sokat észlel, ha a kötelező akciózás köréből kieső termékek ára szépen kúszik felfelé, vagy legalábbis változatlan az elmúlt hónapokhoz képest.

Kiszámíthatóság, biztonság… albérletben?

A megélhetés újszerű kihívások elé állítja a háztartásokat. A saját otthonra vágyók gyakran tényleg beérik egy ideig az albérlettel, hiszen a hitelkamatok nagyrészt eltántorítják őket, másrészt az ingatlanpiaci árak is jelentősen megnőttek. A Professional Premium Property Zrt. segítségével albérletet keresők a kiválóan felszerelt konyhát, a színvonalas kialakítást és persze a megbízható, szerződéses háttért kiemelten fontosnak tartják. Nem csak azért lényeges a számlaképesség, mert így lakhatási támogatás vehető igénybe, hanem a megbízhatóság szempontjából is. Korántsem mindegy, hogy megfelelő formai és tartalmi követelményeknek megfelelő szerződés biztosítja-e a felmerülő javítási feladatok elvégzését, biztos háttérként élheted-e  meg az albérlet jelentette privát szférát – írj a az albérlet Budapest portál.

Albérletből saját otthon?

Lehetséges egyáltalán? Hogyan működik a hitelfelvétel? Mi a helyzet a családtámogatási formákkal? Ha a havi kiadások listáját az albérlet ma már nem kevés díja is növeli, úgy bizony jelentősen kisebb összeget sikerül félretenni - ha egyáltalán sikerül. A szükséges önerő előteremtése így kérdéses, mint ahogy hitelkamatok sem feltétlen a lakáscélú hitelezést mozdítják elő.

Természetesen sokan vannak, akik családi segítséggel, hagyaték felhasználásával ki tudnak törni az albérletben töltött évek szélmalomharcából. Jelenleg ennek hiányában a takarékoskodás és a hitel jelentheti az egyetlen megoldást a saját otthonra. Addig is azonban kiemelt jelentőséggel bír, hogy milyen környezetben töltöd napjaid, ha már fizetsz érte. A szerződéses háttér mellett az igényes kialakítás, valamint az esetleges hibák mihamarabbi javítása is fókuszba kerül az albérleti piacon nézelődők preferenciái között. Ne feledd, korosztálytól függetlenül van lehetőség a változtatásra, ám azt senki nem állítja, hogy a felé vezető út könnyű lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!