<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az eladók gyors felpattanásban, a vevők áresésben reménykednek. Érdemes-e most kivárni vagy inkább engedménnyel, de eladni és a pénzt állampapírba tenni? Ezekről is szól "A hét videója", amiben Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor szakújságíró igyekszik eligazítani a nézőt.

A lakásárak folyamatos kétszámjegyű növekedése nem tarthat örökké, s már 2022 tavaszán is érzékelhető volt az érdeklődés gyenge csökkenése. Ám e folyamatra rárakódott a durva infláció, az eszkalálódó háborús helyzet, a rezsikrízis. A 2008-2009-es válság kirobbanása után két év alatt kevesebb mint felére esett a lakáspiaci forgalom, s öt éven át azon a szinten is maradt. Ilyen sokáig lesz a piac gödörben most is?

Csak az a biztos, hogy a kilábalás most is több tényezőtől függ. Csökkennek-e például a hitelkamatok, ha az MNB lejjebb viszi a központi kamatlábat? Milyen mérlege lesz a télnek? Lesz-e elég szakmunkás? Javul-e a forint és ezáltal kicsit olcsóbb lesz-e a külföldi alapanyag? Mennyi lesz az infláció? 

Most egyelőre a kivárás jellemző minden fronton. Az eladók és a vevők szempontjait mérlegelik munkatársaink és adnak pár tanácsot is.