2p

Az eladók gyors felpattanásban, a vevők áresésben reménykednek. Érdemes-e most kivárni vagy inkább engedménnyel, de eladni és a pénzt állampapírba tenni? Ezekről is szól "A hét videója", amiben Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor szakújságíró igyekszik eligazítani a nézőt.

A lakásárak folyamatos kétszámjegyű növekedése nem tarthat örökké, s már 2022 tavaszán is érzékelhető volt az érdeklődés gyenge csökkenése. Ám e folyamatra rárakódott a durva infláció, az eszkalálódó háborús helyzet, a rezsikrízis. A 2008-2009-es válság kirobbanása után két év alatt kevesebb mint felére esett a lakáspiaci forgalom, s öt éven át azon a szinten is maradt. Ilyen sokáig lesz a piac gödörben most is?

Csak az a biztos, hogy a kilábalás most is több tényezőtől függ. Csökkennek-e például a hitelkamatok, ha az MNB lejjebb viszi a központi kamatlábat? Milyen mérlege lesz a télnek? Lesz-e elég szakmunkás? Javul-e a forint és ezáltal kicsit olcsóbb lesz-e a külföldi alapanyag? Mennyi lesz az infláció? 

Most egyelőre a kivárás jellemző minden fronton. Az eladók és a vevők szempontjait mérlegelik munkatársaink és adnak pár tanácsot is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!