<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Smart Budapest Ötletversenyt hirdet a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). A pályázatokat július elsejéig várja a város, az ötletverseny győzteseit pedig – egy többkörös zsűrizést követően – szeptember elején hirdetik ki. Az ötletverseny célja, hogy Budapest a 21. század kihívásaira hatékonyan reagálni képes, okosabb várossá váljon az elkövetkező években.

Az ötletverseny meghirdetésével a program szervezői azt kívánják elérni, hogy a város oldaláról jelentkező igények találkozzanak olyan innovatív elképzelésekkel, melyeket az adott probléma megoldására kész vállalkozó szállít a város számára; a kettőt össze kell hozni, és az önkormányzati működés keretei között kell olyan platformot találni, ahol ezek egymásra találnak. 

Fotó: depositphotos.com
Fotó: depositphotos.com

Ahogy Ilyés Márton, a BVK elnöke, egyszersmind a program főszervezője fogalmazott: a város, és annak üzemeltetése aktuálisan rengeteg, a város működtetésével, üzemeletésével kapcsolatos problémát kínál, az innovátorokat, az innovatív ötletekkel és megoldásokkal jelentkező vállalkozókat pedig ezekhez kellene valamilyen módon közel engedni. 

Nem véletlen, fogalmazott Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, hogy

a budapesti cégek mind beleálltak a kezdeményezésbe, a főváros cégek vezetőit mindez összerántotta.

Mostanáig az volt a kérdés, hogy hogyan is engedi be, engedi megvalósulni az adott innovációt egy nehezen mozduló, nem kifejezetten fogyasztóbarát rendszer, az ötletversennyel viszont annak az intézményi lehetőségét teremti meg a város, hogy a kívülről jövő ötlet megtalálja a várost, és reflektáljon annak igényeire. 

Eddig ezek a megkeresések elsősorban céges lobbi-tevékenységek formájában, vagy a közbeszerzés keretei között valósultak meg, de egyik sem az innovációról szólt, a mostani kezdeményezés viszont megteremti annak az intézményes kereteit – először csak egy másfél hónapra, később pedig állandó jelleggel –, hogy a város fejlődését szolgáló projektek elsősorban az újító ötletekről, és azok megvalósulásáról szóljanak.   

A szervezők hat kategóriában, a mobilitás, a környezetbarát energetika, a városi környezet, a társadalmi partnerség, a fenntartható gazdaság és a turizmus területéről várják a jelentkezőket, akik egyaránt nevezhetnek a versenyre ötletekkel, de már kiforrott projektekkel is. 

A legjobb ötletek és projekttervek gazdáit a Fővárosi Önkormányzat és a városüzemeltetést végző cégek egyedi tartalmú együttműködési megállapodásokkal jutalmazzák, sőt, piaci szereplők által felajánlott különdíjak is elérhetők a pályázóknak. A BVK a verseny főszervezőjeként nem csak a jelentkezők forráshoz jutását segíti majd, de a Smart Budapest Közösség vezetőjeként mentorációt is nyújt a vállalkozásoknak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.