1p

Balásy Gyula cégeinél felmerült a túlárazás. Ki gondolta volna?

Hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda Balásy Gyula NER-kedvenc vállalkozó cégeinek egyes, túlárazottnak tűnő szerződései miatt – írja a 444 Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes DK-s parlamenti képviselőnek írt válasza alapján.

Vadai azután kérdezte fel a legfőbb ügyészt, hogy a Szabad Európa március elején részletes cikkben mutatta be, hogyan árazza túl az állami szervekkel kötött szerződéseit a Balásy Gyulához köthető cégcsoport, és hogyan adnak le abszurd tételeket tartalmazó árajánlatokat – amelyeket az állami szervek aztán rendre elfogadnak.

A Szabad Európa szerint van olyan szolgáltatás, amelyet a Balásyhoz köthető cégcsoport a piaci ár hatvanszorosáért kínál, más szolgáltatásokat csak annak öt-tízszereséért. Egy forrásuk szerint viszont a cégek legtöbbször az óraszámokkal trükköznek, egyszerűen mindenért a reális munkaidő többszörösét számolják el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!