4p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Balásy Gyula raktáros vállalkozása olyan logisztikai központba kuckózta be magát Maglódon, amilyenből csak nagyon kevés van a világon. Nem minden kezdet nehéz.

A kormányzati propagandakampányok fő felelőse, Balásy Gyula nem aprózza el a dolgokat: új vállalkozást indított Loginvent Zrt. néven, és rögtön egy 8 ezer négyzetméteres kibérelt logisztikai csarnokkal vág neki az új piac meghódításának. Lapunk írta meg először, hogy nyilvános adatbázisok szerint március 29-én jegyezték be a New Land Media Kft. és a Lounge-csoport tulajdonos-cégvezetőjének új vállalkozását, és már a cégnévből is sejthető volt, hogy a NER-ben sikert sikerre halmozó 44 éves üzletember ezúttal nem a kommunikációs ágazatban tett egy lépést előre, hanem egy teljesen új és számára ismeretlenebb piac meghódítására készülhet.

A Loginvent székhelye eddig nem is Budapesten, hanem Székesfehérváron volt, júniusban viszont egy maglódi címre költözött, innen pedig már könnyű volt beazonosítani Balásy cégét. 

A Loginvent hosszútávon fenntartható raktárlogisztikai szolgáltatásokkal támogatja ügyfelei működését. A cég a HelloParks Maglód MG3 csarnokunkban 8000 négyzetméter területet bérel

- olvasható a HelloParks Facebook-oldalán.

Arról már lapunk is írt tavasszal, hogy a Futureal leányvállalataként működő HelloParks a főváros déli agglomerációjában kezd új projektbe. Alsónémedin, egy 135 ezer négyzetméteres telken 60 ezer négyzetméter bérterületű raktár komplexumot hoz létre. Az átadást 2024 második negyedévére tervezik. A Fóton, Maglódon és Pátyon három modern megapark kivitelezésén dolgozó társaság az alsónémedi projekttel már a negyedik kulcsfontosságú közlekedési csomópont közelében lesz jelen Budapest körül. Nos, a nyáron elkészült a maglódi fejlesztés, amit a Garancsi István által tulajdonolt Market épített, Balásy Loginvent nevű cége pedig be is költözött.

A fóti HelloParks egyik látványterve (fotó: Futureal)
A fóti HelloParks egyik látványterve (fotó: Futureal)

Jó választásnak tűnik, ugyanis a magyarepitok.hu cikke szerint az MG3 ipari csarnok bérlői az elsők Magyarországon, akik a BREEAM fenntarthatósági szabvány new Construction kategóriájának legmagasabb minősítése szerint épült raktárcsarnokot vehettek birtokba. Ez a rendkívül szigorú szabályok figyelembevételével végzett épületkivitelezés mellett többek közt azt jelenti, hogy a csarnok irodahelyiségei nulla primer energiafogyasztás mellett üzemelnek majd a tetőre telepítendő napelemeknek köszönhetően. Világszinten az épületek kevesebb mint 3 százaléka kapja meg ezt a minősítést. Ide vackolta be magát a kormányzati propagandakampányok fő felelősének új cége.

Bár még új a cég, önbizalmuk van bőven.

A logisztika területén szerzett széleskörű tapasztalatunk lehetővé teszi, hogy megtaláljuk és kijavítsuk a partnereink logisztikai folyamataiban rejlő problémákat. Ennek keretében olyan megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, melyek elősegítik a hatékony működést és a fenntartható fejlődést.

- vall magáról a Loginvent. Nem tudni, hogy miféle tapasztalatról lehet szó, hiszen idén márciusban alapították csak a céget. Balásy Gyulának csak minősített többsége van a cégben, amelynek vezérigazgatója a vele nagyjából egyidős Oszlánszki Milán lett.

A cégbirodalomnak van miből terjeszkednie, hiszen például 2022-ben két hozzá köthető céggel szerződött le a Miniszterelnöki Kabinetiroda: a New Land Media Kft. mellett a ma már Lounge Event Kft. néven futó Moonlight Event Kft. is képbe került. A csaknem 20 milliárd forint társadalmi célúnak nevezett kampánypénzből 16,6 milliárd a Fidesz-közeli médiában landolt. Balásy cégei tervezik meg, gyártják le és helyezik el az állami hirdetéseket, és ezzel remekül lehet keresni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!