2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Öt pontban tette közzé álláspontját Szentkirályi Alexandra visszalépése után Vitézy Dávid.

Nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val, tőlük nem lesz főpolgármester-helyettese sem, ha megválasztják – közölte a Facebookon Vitézy Dávid azt követően, hogy kormánypárti ellenfele, Szentkirályi Alexandra bejelentette, nem indul a főpolgármesteri székért.

Vitézy ötpontos reakcióját a Facebookon tette közzé eszerint:

  1. Főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Ügyek és a programom mentén teremtenek többséget a Fővárosi Közgyűlésben.
  2. Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese. 
  3. Bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogják vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya.
  4. A programja, a kampánya állításai egytől egyig érvényesek továbbra is. Nemet mond a Maxi-Dubajra, nemet mond a kínai magasvasútra, nemet mond az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a hévek fejlesztése. Azt ígéri, meg fogja védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben. Ebben nincs alku és nem is lesz.
  5. Továbbra is azt kéri mindenkitől, ne csak főpolgármesterként támogassa, de az általa vezetett fővárosi listának is adjon bizalmat. Így lesz erejük ahhoz, hogy a szakemberekből álló csapatával megvalósítsuk a részletes főpolgármesteri programját.

Vitézy Dávid szerint fideszes ellenlábasának visszalépése az első győzelem.

„Vasárnap jön a második!”

– ígéri. Úgy véli, a pénteki bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása Szentkirályi Alexandra részéről.

Korábban beszámoltunk arról, a jelölteknek péntek déltán 4 óráig van lehetőségük írásban közölni visszalépési szándékukat, és arról is, a Medián kutatása után a Századvég is azt mérte, Karácsony Gergely legyőzésére csak Szentkirályi Alexandra esetén van lehetősége a fővárosi ellenzéknek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!