2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mégis Varga Judité lehet a balatoni ház, amibe Magyar Péterrel költözött volna? Varga Judit volt igazságügyi miniszter, akit egyre inkább úgy ismernek Magyarországon, mint Magyar Péter volt feleségét, visszaszerezheti a korábban „elkótyavetyélt családi ezüstöt”.

Abba a balatonhenyei házba költözhet be Varga Judit, egykori igazságügyi miniszter, Magyar Péter volt felesége, amelyre korábban Magyarral felvették a falusi csokot, majd Varga visszafizette azt, miután mégsem költöztek oda – adta hírül a hvg.hu a Blikk értesülésére hivatkozva. A hír egyelőre nem tekinthető hivatalos értesülésnek.

Varga Judit egyre több időt tölt a községben – derítette ki a bulvárlap a helyi helyi lakosok körében terjedő hírek alapján. A balatonhenyeiek arról beszéltek, hogy már új párját, Windisch Lászlót, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét is elhozta a faluba Varga. Egy közeli gazdától még egy birkát is vásároltak. Az nem derült ki, hogy milyen célra.

A helyiek Varga Juditot jobban kedvelik, mint Magyar Pétert, mivel úgy érzik, hogy az azóta országos hírű politikussá vált Magyar cserben hagyta őket, amikor 2019-ben el akart indulni a polgármester-választáson, de végül visszalépett – mondta az egyik helybéli a bulvárlapnak.

„Ma elbúcsúztam Balatonhenyétől és a házunktól, amibe anno a teljes lelkemet és szívemet beleépítettem, és ahova mostantól csak vendégként járhatok” – írta tavaly májusban Magyar Péter, amikor még fényévnyi távolságra volt attól, hogy felforgassa a magyar belpolitikai közéletet, és ezzel kitegye magát a kormánypárti propaganda kíméletlen lejáratókampányának.

Az akkor még elsősorban Varga férjeként ismert Magyar balatonhenyei polgármesteri ambícióiról írt a Hvg.hu. Magyar Péter tehát azon a balatoni településen indult volna a tisztségért, ahol állami segítséggel épült családi házuk, de mégsem költöztek oda. Végül nem volt rajta a szavazólapon. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!