1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kegyelmi botrányba belebukó köztársasági elnöknek így is jár ez-az.

A február 26-án hivatalából hivatalosan is távozó Novákot lemondása ellenére is megilleti minden olyan ellátás, juttatás, amely a mindenkori államfőnek is jár.

Kiderült, mi kell Novák Katalinnak
Kiderült, mi kell Novák Katalinnak
Fotó: Facebook/Novák Katalin

Az Index cikke szerint Novák Katalint a havi tiszteletdíja – amely a házelnök mindenkori tiszteletdíjának 1,1-szerese – mellett többek között megilleti egy rezidencia, ezt úgyis kérheti, hogy akár tulajdonában áll egy vagy több ingatlan is. A jogszabály alapján a lakáshoz egyfős személyzetet is biztosítanak, de még a fenntartási és rezsiköltségeket is az állam biztosítja.

Az Országgyűlés Sajtóirodája az Index megkeresésére adott válaszában közölte, háromfős titkárság segíti munkájában a volt köztársasági elnököt, aki azonban lakás használatára nem nyújtott be kérelmet.

A titkárság  elhelyezésére szolgáló helyiség biztosításának költségeit és a titkárság egyéb dologi és személyi feltételeit az Országgyűlés Hivatala finanszírozza – derült ki a cikkből, ahogy az is, hogy a munkát a Szabad György Irodaházban végzik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!