2p

Beizzították a kampányt a kormánypártok, megvan az új jelszó is.

A nem kormánypárti sajtó kizárásával rúgta be a kampányát a Fidesz-KDNP, ahol a mikrofont egymásnak adta Deutsch Tamás, mint az EP-lista vezetője, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is.

Orbán Viktor beszédében is megerősítette azt a szlogent, amellyel minden bizonnyal a június 9-i választás előtt kampányolni fognak, ez a ’Csak a béke! Csak a Fidesz!’. Rendkívül hosszúra nyúló beszédében a kormányfő egyebek mellett megismételte, hogy Magyarország senki oldalán nem lép be az orosz-ukrán háborúban, majd hosszasan fejtegette, hogy véleménye szerint „a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat” Budapestre a baloldalnak.

A miniszterelnök nagyon hangzatos magasságokba emelkedve végül kijelentette:

Hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban, amelyet ma kibocsátunk.

Beszéde végén egyébként fel is mutatta ezt a dokumentumot.

Itt éppen Deutsch Tamás beszélt szabadságharcosokról
Itt éppen Deutsch Tamás beszélt szabadságharcosokról
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az EP-jelöltekről

Hasonlóan magasztos frázisokat tartalmazott Deutsch Tamás EP-listavezetője beszéde, aki az általa vezetett listán szereplőket elhivatott, felkészült hazafiként jellemezte, akik már megmutatták magukat és tehetségüket. Kijelentette,

győztes csapat, akik egytől egyig szabadságharcosok.

Szijjártó Péter és a színek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy Magyarország már két éve él a háború árnyékában, és közvetlenül érzi a bőrén annak következményeit, véleménye szerint pedig az idei EP-választáson ismét döntést kell hozni a kérdésben. Végül egy olyan kérdésre is választ adott, amit feltehetőleg senki sem kérdezett – a tárcavezetőtől megtudhattuk, hogy a béke színe a narancssárga.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!