1p

Horogszegi Szilágyi-Landeck Dániel lehet az új hágai nagykövet. 

Új, és immár nem párt-, hanem állami feladat vár Horogszegi Szilágyi-Landeck Dánielre, aki korábban a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója volt, majd immár bő 3 éve az alapítvány Brüsszelben működő irodáját vezeti. Hamarosan kissé északabbra, de már egy másik országban és egészen más poszton számítanak rá, ráadásul pártalapítványi tisztségét kormányzatira cseréli, mivel a hvg.hu úgy tudja, Hollandiába megy, Hágában lesz nagykövet - írja a hvg.hu. 

A lap információi szerint nagykövetjelöltként az Országgyűlés külügyi bizottsága hétfőn – a szokásoknak megfelelően – zárt ülésen hallgatta meg Horogszegi Szilágyi-Landeck Dánielt, aki jövőre váltaná le a hágai magyar nagykövetséget 2016 júliusa óta vezető Kocsis Andrást. A már 2003 óta a külügyi tárca kötelékében szolgáló Kocsis egyébként Szijjártó Péter évfolyamtársa volt a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban: mindketten 1997-ben érettségiztek, csak más osztályban.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!