2p

Az elmúlt órák fejleményei röviden.

 • Hónapok után ismét támadják az oroszok Kijevet, erről a város polgármestere számolt be. Sérültekről egyelőre nem érkezett hír.
   
 • Az ukrán haditengerészet drónjai megsemmisítettek két orosz partraszálló hajót a Krím-félszigeten.
   
 • Az orosz erőknek nem sikerült előrenyomulniuk. Ukrajna folyamatosan visszaveri támadásokat, miközben az eső lassítja Putyin csapatait.
   
 • Putyin a Déli Katonai Körzet főhadiszállására látogatott az oroszországi Rosztov-Don városában. Putyint megismertették az új típusú katonai felszerelésekkel és tájékoztatták a háború előrehaladásáról.

  Putyin újra nyilvános látogatást tett az egyik főhadiszálláson. Fotó: MTI/EPA/Kreml sajtószolgálata
  Putyin újra nyilvános látogatást tett az egyik főhadiszálláson. Fotó: MTI/EPA/Kreml sajtószolgálata

   
 • Ukrán és orosz tisztviselők állítása szerint megállapodtak egy ukrán tinédzser hazahozataláról, akit még tavaly vittek az orosz erők Oroszországban Mariupolból. A 17 éves fiú már egyszer megpróbált elszökni Oroszországból, akkor a hatóságok a fehérorosz határ közelében kapták őt el.
   
 • Az orosz tüzérségi és dróntámadások pénteken három embert öltek meg, infrastrukturális létesítményben, elektromos vezetékekben és gázvezetékekben tettek kárt Ukrajna Dnyipropetrovszk és Herszon régióiban.
   
 • Az ukrán elnök vezérkari főnöke reményét fejezte ki, hogy decemberben közös ukrán-amerikai konferenciát tartanak a közös fegyvergyártásról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!