1p

Az Európai Tanács elnöke arra reagált, hogy a magyar kormányfő azt mondta, nem járulnak hozzá Ukrajna uniós csatlakozásának napirendre tűzéséhez.

Orbán Viktor a pénteki Kossuth rádiós interjújában mondta egyebek között, hogy 

Ukrajna uniós tagsága ma nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel, ezért azt mondta, nem járulnak hozzá, hogy napirendre tűzzék azt. Szerinte hiba az Európai Bizottság részről ennek erőltetése.

Az Európai Uniónak már van társulási megállapodása Ukrajnával – reagált a magyar kormányfő szavaira Charles Michel.

Újabb szópárbaj Charles Michel és Orbán Viktor között. Fotó: Európai Tanács
Újabb szópárbaj Charles Michel és Orbán Viktor között. Fotó: Európai Tanács

Az Európai Tanács elnöke megjegyezte azt is, hogy a társulási megállapodás sok lehetőséget kínál az Ukrajnával történő szoros együttműködésre – idézi a Reuterst az Index.

A lap emlékeztet, hogy december közepén uniós csúcsot tartanak, ahol Ukrajna támogatásának kérdése is napirenden lesz. A Politico ennek apropóján arról írt, hogy Orbán Viktor a blokkolópolitikával szétzilálhatja az EU-t. Charles Michel november végén, Budapesten találkozott a magyar miniszterrel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!