2p

Az eredmények pedig nem jöttek. Moszkvában már nem lehet dollárt és eurót venni, küszöbön az orosz bankpánik? Háborús hírek péntek reggelre.

  • A moszkvai tőzsde a legutóbbi amerikai szankciók miatt felfüggesztette a dollárral és az euróval történő kereskedést. Egy moszkvai újságíró ezután 15 Sberbank-fiókot keresett fel, de sehol sem tudott dollárt és eurót venni, mert a fiókok kifogytak ezekből a valutákból.
    Több bank – köztük a harmadik legnagyobb, a Gazprombank - elektronikus rendszere nem engedi, hogy az ügyfelek belépjenek és elérjék a számlájukat.
    Az orosz katonai szövetségi rendszerhez tartozó Kirgizisztán bankjai mindkét irányban blokkolják az orosz bankokkal folytatott, akár rubelben is lebonyolított tranzakciókat.
  • Egy nappal az Egyesült Államok után az Egyesült Királyság is hasonló szankciókat vezetett be a moszkvai tőzsde ellen. A brit szankciók érintik az orosz olajat szállító „árnyékhajókat”, valamint az orosz hadiipar számára kritikus felszereléseket szállító kínai, izraeli, kirgiz és török cégeket is.
  • „Csillagászati” veszteségeket szenvedtek el az orosz erők a harkivi térségben indított offenzívájuk során szlovák lapértesülések szerint. A szlovák Pravda egy NATO-tisztviselőt idéz, aki szerint az oroszok májusban „naponta majdnem ezer embert vesztettek”, ráadásul az ukránok stabilizálni tudták a frontot ebben a térségben.
  • 181 ezerről 203 ezerre növelnék a német haderő, a Bundeswehr létszámát a német védelmi miniszter bejelentése alapján, azonban továbbra sem tervezik a sorkötelezettség visszaállítását.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!