2p

Ez történt, amíg Ön aludt.

  • Szombaton életbe lépett a mozgósítási törvény Ukrajnában. Az eredeti tervezethez képest felhígult jogszabály megkönnyíti majd az ország sorkatonai szolgálatra kötelezett állampolgárok azonosítását. Készpénzes juttatással próbálják meghozni a kedvet a jelentkezéshez. 
  • Az ukrán ügyészek bejelentették, hogy háborús bűnként vizsgálják a regionális főváros Harkiv egyik lakónegyedét ért orosz légicsapást, amelyben hat civil megsebesült, köztük egy 16, egy 13 és egy 8 éves gyermek. Moszkva tagadja, hogy szándékosan civileket célzott volna.
  • Már csak 100 lakos maradt az orosz határtól mindössze 5 kilométerre és Harkivtól mintegy 70 kilométerre északkeletre fekvő Vovcsanszk városában, amely ma már nagyrészt romokban hever.

Zelenszkij éjszakai videóbeszédében sikerekről számolt be
Zelenszkij éjszakai videóbeszédében sikerekről számolt be
Fotó: president.gov.ua

  • A moszkvai védelmi minisztérium közölte, hogy az oroszországi Belgorod régióban csapataik lelőtték az Ukrajna által kilőtt Tocska-U rakétát. Hasonló rakéta miatt a múlt héten összeomlott egy belgorodi lakóház, legalább 15 ember halálát okozva. 
  • Volodimir Zelenszkij éjszakai videóbeszédében arról számolt be, hogy a Harkiv régióban kiújult orosz támadás ellen harcoló csapatok sikereket értek el. Az ukrán elnök szerint erőik visszaverték a délebbre eső támadást a donyecki régióban, Csasziv Jar környékén, amely város az orosz hadjárat kulcsfontosságú célpontja. "Katonáink több mint 20 egységet semmisítettek meg a megszállók páncélozott járműveiből" – mondta az elnök.
  • Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy erőik szombaton, nyolc nappal azután, hogy támadást indítottak Harkiv régióban az új orosz erők, elfoglalták Sztaricsa falut.
  • A déli Herszon régióban található Sztanyiszlav faluban Olekszandr Prokudin kormányzó közölte, hogy egy orosz drón megölt egy körülbelül 40 éves férfit, egy nő pedig megsebesült.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!