2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szerbia lőszert exportál Nyugatra, de az eljut az ukránokhoz.

Szerbia fokozza lőszerexportját a nyugati országokba, ám ezek a szállítmányok végül eljutnak az ukránokhoz. Eddig már 800 millió euró értékben kapott Kijev ilyen lőszerekből - írta a Financial Times. Ezt az adatot Aleksandar Vucic szerb elnök is megerősítette, egyúttal azt is elmondta, hogy a fegyverexport kiváló üzleti lehetőség, de kijelentette, hogy továbbra sem foglal állást egyik háborúzó fél mellett sem. A szerbek egyebek mellett amerikai, spanyol és cseh cégeknek is szállítanak.

Az ukránok most is 122 milliméteres aknavetővel lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai fronton
Az ukránok most is 122 milliméteres aknavetővel lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai fronton
Fotó: MTI/AP

  • Vasárnap hajnalban ismét légitámadás érte Kijevet. Robbanások hallatszottak, a légvédelmi erők viszonozták a tüzet. Az oroszok most is Kalibr rakétákat vetettek be, az ukrán vezérkar egyelőre nem közölt további részleteket.
  • Pokrovszk térségében heves harcok dúltak szombat este és éjszaka. Az egész ukrán-orosz frontszakaszon összesen 99 összecsapás volt.
  • Harkiv megyében Vovcsanszk körzetében akartak tovább nyomulni az oroszok, akik siklóbombákat is bevetettek. Kupjanszknál sikerült újabb falvakat bevenniük.
  • Ukrán és krími tatár ellenállók felgyújtották a Rosztov-Mariupol vasútvonal egyik fontos váltóját, így megakasztották az oroszok fegyverszállítmányát. Egy időre teljesen leállt a közlekedés.
  • Az ukrán vezérkar szerint az oroszok két hadihajót állomásoztatnak a Fekete-tengeren, az egyik rakétahordozó. Az Azov-tengeren összesen nyolc orosz hadihajót figyeltek meg, ezek közül három rakétahordozó.

(Ukrinform/UNN)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!