2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Közben a Donbasz vidékére készül az orosz elnök.

Az orosz elnök szóvivője szombat este azt közölte, hogy Putyin a Donbasz vidékére készül, oda, "ami valójában orosz terület" - adta hírül a szóvivőre hivatkozva az UNN ukrán hírügynökség. Más részletet nem hoztak nyilvánosságra.

Vlagyimir Putyin biztos megint találkozik újonnan  besorozott orosz emberekkel mint ősszel.  Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev
Vlagyimir Putyin biztos megint találkozik újonnan besorozott orosz emberekkel mint ősszel. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev

  • Szombat éjjel és vasárnap hajnalban heves tüzérségi tűzzel támadott az orosz hadsereg számos falut Zaporizsja megyében. Rakétákat is kilőttek. Távvezetékek sérültek meg, több családi házban is nagy kárt okoztak, halottakról egyelőre nem érkezett jelentés.
  • Lukasenka belarusz elnök egy készülő orosz-belarusz hadgyakorlatról egyeztetett Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel Minszkben. A belarusz vezető szerint Ukrajna nem akar teljeskörű béketárgyalásokat Oroszországgal. 
  • Arra az esetre, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök beleegyezne az ukrajnai háború leállításáról szóló tárgyalásba, a Nyugatnak át kell gondolnia, hogy meg tudja-e adni Oroszországnak az általa követelt biztonsági garanciákat - jelentette ki a francia elnök egy szombaton sugárzott interjúban. A TF1 francia televíziónak adott interjúban, amelyet az elnök e heti egyesült államokbeli látogatása alatt vettek fel, Emmanuel Macron kijelentette: Európának ki kell dolgoznia jövőbeli biztonsági infrastruktúráját.
  • Andrei Spinu moldovai miniszterelnök-helyettes, infrastrukturális és regionális fejlesztési miniszter szombaton bejelentette, hogy megállapodást kötöttek a kiterjedt áramkimaradások kockázatának csökkentése érdekében. Az Energocom állami áramszolgáltató vállalat elegendő elektromos áramot fog vásárolni az ország legnagyobb elektromos erőművétől, amely a Romániából érkező importtal együtt képes lesz fedezni Moldova decemberi szükségleteit. Európa legszegényebb országában, Moldovában az Oroszországból érkező földgázszállítások csökkenése, valamint a szomszédos Ukrajna energetikai létesítményeire mért orosz légicsapások miatt gyakori volt az áramkimaradás. A moldovai elektromos hálózat a szovjet idők óta összeköttetésben van az ukrajnai és a Dnyeszter melléki hálózatokkal. (MTI/UNN)

   

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!