2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

És egy légvédelmi koalíció is felállt Ukrajna védelmének megerősítésére. Charles Michel mindent megtesz, hogy még decemberben döntés szülessen Ukrajna felvételéről.

  • Húsz államból álló koalíció áll fel a nyugati szövetségesek körében az ukrán légvédelem megerősítésére. Erről Volodimir Zelenszkij beszélt csütörtök hajnalban, hozzátéve hogy ez „falvaink és városaink jobb védelmét teszi lehetővé”. A koalíció a Ramstein-csoport egy virtuális találkozóján állt fel. Az ukrán elnök azt is elmondta, hogy nem beszélhet még minden részletről, de „az ukrán légvédelmi pajzs minden hónappal egyre erősebb lesz”.
  • A román fekete-tengeri kikötővárosban január és október között rekordmennyiségű, összesen 29,4 millió tonna ukrán gabonát rakodtak át január és október között a Reuters híre szerint.
  • Miután tegnap nyilvánosságra került Orbán Viktor az ukrán EU-tagság blokkolásával fenyegető levele, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy nyilatkozott, hogy „nehéz” uniós találkozóra számít a témában a jövő hónapban, de „minden tőle telhetőt” meg fog tenni, hogy a döntés még decemberben megszülessen.
  • A Kreml tájékoztatása szerint nem tervezik a revízióját annak a rendszernek, amelyben a börtönbüntetésüket töltők amnesztiát szerezhetnek, ha ukrajnai frontszolgálatot vállalnak. A kérdés azután került napirendre, hogy a helyi sajtó tudósítása szerint egy „sátánista” gyilkos is megváltotta így a szabadságát.
  • Az uniós országok fontolgatják, hogy korábbi politikájukat felülvizsgálva uniós területen kívüli forrásokból vásároljanak lőszert Ukrajna számára.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!