2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Dióhéjban az elmúlt órák legfontosabb fejleményei.

  • Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy át kell alakítani Ukrajna mozgósítási és toborzási rendszerét az ország katonai pozíciójának javítását célzó átfogó stratégia részeként az Oroszország elleni háborúban. Éjszakai videóbeszédében az ukrán elnök elmondta, hogy a katonai parancsnokság ülésén megvitatták azokat a forgatókönyveket, amelyek „konkrét eredményeket” hozhatnak 2024-re a háborús körülmények között.
  • Zelenszkij azt mondta az Associated Pressnek, hogy „a tél összességében a háború új szakasza”, és elismerte, hogy „nem értük el a kívánt eredményeket” a nyári ellentámadással. Az ukrán vezető azt is elmondta, hogy „már látjuk, milyen következményekkel jár a nemzetközi közösség [figyelem] eltolódása a közel-keleti tragédia miatt”.

Zelenszkij szerint a a tél összességében a háború új szakasza. Fotó: Facebook/Volodimir Zelenszkij
Zelenszkij szerint a a tél összességében a háború új szakasza. Fotó: Facebook/Volodimir Zelenszkij

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök rendeletet írt alá az orosz fegyveres erők maximális létszámának 170 ezer fős emeléséről – közölte a Kreml és a védelmi minisztérium. A dokumentum szerint a fegyveres erők rendes létszámát jelenleg 1 millió 320 ezer katonában határozzák meg.
  • Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, Moszkva nem látja annak jelét, hogy Kijev készen állna a politikai állásfoglalás felé haladni, és nincs ok arra, hogy Oroszország megváltoztassa „különleges katonai művelete” céljait.
  • Továbbra is feszült a helyzet a lengyel-ukrán határon, a határon rekedt ukrán kamionosok azt mondták, éhségsztrájkot terveznek indítani, ha nem teljesítik a követeléseiket. A lengyel és az ukrán tisztviselők megegyeztek a lengyel kamionosok által elzárt határátkelőhelyek helyzetének enyhítését célzó intézkedésekben, de nem foglalkoztak a tiltakozó lengyel kamionosok fő követelésével. A szlovák kamionosok azt mondták, megkezdik az ukrajnai határátkelő blokkolását.
  • Egy oroszországi bíróság február 5-ig meghosszabbította Alsu Kurmasheva orosz származású amerikai újságíró letartóztatását.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!