3p

Itt a tavasz, így megérkezett Budapestre a miniszterelnök kedvenc "trumpozós" konferenciája. 

Megint Magyarországra hozta az Alapjogokért Központ az amerikai republikánusok dzsemborijának európai kistestvérét, a CPAC Hungary konferenciát, ahol a Trump-tábor alakjai mellett a magyar kormánytagok is lelkesen parádéznak - hiányoznak viszont az olyan neves európai jobbos politikusok támogatói nagy számban, mint az olasz Matteo Salvini, vagy Giorgia Meloni.

A CPAC Hungary nyitónapja rögtön egy Orbán Viktor-beszéddel indult, a miniszterelnök pedig előkapta az ilyen eseményekre tartogatott „anti-woke” sisakját, és igen méretes gondolati ívet futott be. Elsőként kijelentette,

idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát, a progresszív-liberális hegemóniára épülő világrendet, hogy a helyébe szuverenista világrendet állítsunk.

Véleménye szerint erre mindazért lenne szükség, mert a „progresszív-liberális hegemóniára épülő világrend elbukott, mert háborúkat, káoszt és békétlenséget, összeomló gazdaságot és zűrzavart hozott a világra. Hívei azt hirdették, hogy feladatuk nem az emberek képviselete, hanem saját eszméik megvalósítása.”

Orbán Viktor bepörgette a közhelyhengert?
Orbán Viktor bepörgette a közhelyhengert?
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor a szépségversenyekre is gondolt, az általa liberálisnak titulált vezetőket úgy jellemezte, szerintük kell egy ideológiai kontroll, ami alá mindenkinek be kell rendeződnie, ekkor eljön a béke a világban. Kifejtetette,

amikor hallgatom őket, arra gondolok, hogy ezeknél a kétbalkezes vezetőknél még egy szépségversenyen is többet tudnak a világbékéről.

Orbán Viktor új világrendje

A szuverenista világrendben a valódi szuverén a nép, többé nem mindenfajta NGO-k, nagyvállalatok, médiaközpontok, "gyanús szakértők és szélfújta akadémikusok" mondják meg, mi a helyes, hanem a nép által megválasztott képviselők és politikusok – mondta a miniszterelnök a kormányellenességgel ritkán vádolható Alapjogokért Központ által rendezett eseményen, feltehetőleg nem érzékelve a helyzet iróniáját.

Amerikai választás

Arról a kormányfő sem feledkezett meg, hogy a CPAC alapvetően egy amerikai találmány, és ismételten teljes mellszélességgel beszállt az amerikai választási kampányba, mint mondta:

mi az idén arra vállalkozunk, hogy elkergessük őket onnan. Jöjjön el végre a szuverenisták kora, térjünk vissza arra a békés és biztonságos pályára, ami naggyá tette a Nyugatot! Make America Great Again, Make Europe Great Again, hajrá, Donald Trump, hajrá, európai szuverenisták!

Arról egyébként, hogy miért nem annyira lejátszott az amerikai választás végeredménye, mint ahogy azt a magyar kormányzat szereti gondolni, ebben a cikkünkben írtunk részletesebben is:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!