3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Bahmutban mindkét fél óriási veszteségeket szenved el, de egyik sereg sem akarja feladni a küzdelmet, már csak szimbolikus okokból sem.

  • Volodimir Zelenszkij a CNN-nek adott interjújában figyelmeztetett, hogy amennyiben az oroszok elfoglalják Bahmutot, az jelzés lesz számukra, hogy más ukrán városokba is tovább mehetnek és elpusztíthatják azokat. Az ukrán elnök már csak ezért sem szeretné, ha a seregük feladná a város védelmét.
  • Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes kedden azt mondta a regionális médiának, hogy kevesebb mint 4000 civil, köztük 38 gyerek maradt Bahmutban. A városnak, amely a Donbas régió heves harcainak középpontjában áll, a háború előtti lakosságát körülbelül 70 ezerre becsülték.

  • Jevgenyij Prigozsin, a Bahmut elleni orosz támadást vezető Wagner-zsoldoscsoport alapítója azt közölte, hogy az orosz erők immár teljes mértékben ellenőrzésük alatt tartják a város keleti részét. Az állításokat független módon nem ellenőrizték.
  • Oroszország 20-30 ezer főt veszített Bahmutnál, akiknek egy része ténylegesen meghalt, más részük komoly sérülést szenvedett el, vélik nyugati tisztviselők. Az ukrán veszteségek kapcsán csak annyit mondtak, hogy azok lényegesen kisebbek. Az amerikai Study of War intézet szerint Ukrajna nem teszi rosszul, hogy Bahmut városát védi, így ugyanis arra kényszeríti Oroszországot, hogy költséges csatát vívjon egy olyan városért, amely „műveletileg vagy stratégiailag nem alapvetően fontos”.
  • Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, hogy a következő napokban orosz kézbe kerülhet Banmut. „Azt látjuk, hogy Oroszország több katonát, több erőt vet be, és amit Oroszországban hiányzik a minőség, azt mennyiségben próbálják pótolni. Nagy veszteségeket szenvedtek el, ugyanakkor nem zárhatjuk ki, hogy a következő napokban Bakhmut végül eleshet”. A nyugati katonai szövetség vezetője kitart amellett, hogy ez nem feltétlenül jelent fordulatot, szerinte az oroszok a város megszerzésével nem nyernek sokat.
  • Avril Haines, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója szerint Oroszország valószínűleg nem fog lényegesen nagyobb területet elfoglalni idén. A szenátusi meghallgatáson azt mondta, hogy a hadsereg valószínűleg nem lesz képes folytatni jelenlegi harci szintjét, még Bahmut esetleges elfoglalása esetén sem. Jelentős kudarcok és nagy harctéri veszteségek után „Nem látjuk előre, hogy az orosz hadsereg idén eléggé felépül ahhoz, hogy jelentős területi nyereséget érjen el” – mondta a szenátusi meghallgatáson. Ennek ellenére Vlagyimir Putyin orosz elnök „valószínűleg úgy számol, hogy az idő neki kedvez” – mondta Haines az AFP szerint. Putyin valószínűleg úgy véli, hogy a háború meghosszabbítása a harcok szaggatott szüneteivel „lehet a legjobb fennmaradó útja az orosz stratégiai érdekek ukrajnai megerősítéséhez, még ha ez évekbe is telhet” – mondta.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!