2p

A szakértő két miniszterelnöki megszólalás között talált erős ellentmondásokat.

Rácz András Oroszország-szakértő Facebook-bejegyzésében vette górcső alá Orbán Viktor múlt pénteki, az antalayai diplocmáciai fórumon tett egyik megszólalását. A magyar miniszterelnök ott arról beszélt, hogy rendszeresen nevezik "Putyin kutyájának", "Putyin trójai falovának", majd pszichoterápiás kezelést javasolt azoknak, akik ilyet tesznek, ez szerinte ugyanis nem politikai diskurzus.

Erre reagálva Rácz András a 2023. októberi, Orbán Viktor és Putyin közti találkozót vette elő.

"Ez azért izgalmas, mert amikor kicsit több, mint négy hónappal korábban, 2023. októberében Orbán Kínában tárgyalt Putyinnal, akkor erről előtte - ahogyan azt kell is - tájékoztatta az EU-s és NATO-s partnereket. A HVG anno megírta, hogy a magyar fél által adott tájékoztatásban az is szerepelt, hogy a találkozót Putyin kezdeményezte és nem lehetett előle kitérni. Utóbbi értesülést a kormány akkor nem cáfolta, hanem csak a szokott módon nem reagált rá.
Másképp fogalmazva: októberben Putyin hívta őt és ha Putyin hívja, akkor ugye menni kell."

- írja a szakértő, hozzátéve hogy "egyébként nem ez a jól nevelt kutyák egyik jellemzője véletlenül?"

Bejegyzésének végén pedig ezt a kérdést teszi fel a magyar miniszterelnökről:

"Akkor ő most egy olyan kutya/trójai faló, amelyiknek pszichoterápiára kellene mennie...? 
Tanácstalan vagyok, na..."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!