2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A háború évekig elhúzódhat.

„Bahmutot valószínűleg be fogják venni az oroszok a következő napokban vagy hetekben, de szükségszerűen ki fog fáradni a támadás. Közben beérik az ukrán erők kiképzése, és – ahogy az időjárás engedi – április második felében, májusban megindulhat az ukrán ellentámadás” – jelentette ki laptársunknak, a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Bendarzsevszkij Anton, a posztszovjet térség szakértője,  az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója.

A szakember úgy véli, hogy a legfontosabb kérdést a most zajló háborúban megszerzett területek jelentik. Ezekről Oroszország nem fog kivonulni, mert az vereséget jelentene számára, az ukránok pedig nem fognak belenyugodni az elvesztésükbe.

„Én tehát nem látok kedvező forgatókönyvet rövid időn belül” – fogalmazott.

Hozátette: Elképzelhető, hogy csökken a harcok intenzitása és egy időre befagy a konfliktus, de nem látszik olyan kompromisszum, amit mindkét fél elfogadna. Ehhez egy „game changer” dolognak kellene bekövetkeznie, például oroszországi hatalomváltásnak.

Mint mondta, a tűzszünetnek jelenleg semmi realitása, mindegyik fél katonailag próbál eredményeket elérni.

Arra a felvetésre pedig, hogy az ukrán hadsereg emberhiánnyal küzd és kifogyhat a katonákból, azt mondta:

„Ez nem igaz. Ukrajna Európa egyik legnagyobb országa, még a háború előtt megszállt területeket leszámítva is 40-41 millió lakosa van. Bár 8-9 millióan elhagyták az országot, 95 százalékuk nő és gyerek, tehát a férfiak túlnyomó része maradt. A 18-60 év közötti korosztályban több mint 10 millió férfi van, azaz nagy a mobilizációs bázis.”

A teljes interjút a Privátbankár.hu-n olvashatják.

Bendarzsevszkij Anton lesz az egyik vendége lapcsoportunk március 23-i Klasszis Klubjának is, amelyre itt lehet jelentkezni:

Az esemény weboldala, jelentkezés >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!