3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Csütörtök már az orosz-ukrán háború 813. napja volt. Mi történt az elmúlt órákban?

 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kihelyezett haditanácsülést tartott csütörtökön a keleti országrészben lévő Harkiv városban, amelynek térségét az utóbbi időben hevesen támadják az orosz erők. Az államfő értékelése szerint Harkiv térségében a helyzetet alapvetően ellenőrzésük alatt tartják az ukrán erők, jelentős veszteségeket okoznak az oroszoknak, de a helyzet továbbra is rendkívül súlyos, ezért - mint mondta - az ukrán egységeket megerősítik.

Az ukrán elnök kihelyezett haditanácsot tartott
Az ukrán elnök kihelyezett haditanácsot tartott
Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda

 • Az ukrán vezérkar legutóbbi, délelőtt kiadott helyzetjelentésében azt írta: az ukrán erők meghiúsították az orosz hadsereg azon tervét, hogy minél mélyebbre hatoljon be a Harkiv megye Oroszországgal határos részében lévő Vovcsanszk város belsejébe, és ott megvesse a lábát. A közlés szerint hajnal óta 23 katonai összecsapás volt az ukrajnai frontvonalakon, az orosz erők két rakétacsapást és négy légicsapást hajtottak végre, valamint 48 támadást kamikaze drónokkal, továbbá 564-szer nyitottak tüzet az ukrán csapatok hadállásaira.
   
 • Oroszország nem rendelkezik elegendő erővel, amely egy stratégiai áttöréshez szükséges lenne Harkivnál - mondta a NATO egyik jelentős katonai parancsnoka. Christopher Cavoli, a szövetség európai főparancsnoka egy brüsszeli tanácskozás után elmondta, hogy bízik abban, hogy az ukrán csapatok képesek lesznek tartani a vonalaikat az északkeleti régióban.
   
 • Kiutasítja Nagy-Britannia moszkvai védelmi attaséját, miután az Egyesült Királyság azzal vádolta meg Oroszországot, hogy évek óta kémkedést és hackertámadásokat támogatott vezető brit tisztviselők ellen. Az orosz külügyminisztérium közölte, hogy a brit védelmi attasét, Adrian Coghillt "persona non grata"-nak nyilvánította, és egy héten belül el kell hagynia az ország területét.
   
 • Vlagyimir Putyin orosz elnök köszönetet mondott kínai kollégájának, Hszi Csin-pingnek azért a szerepért, amit Kína vállal az ukrajnai válság megoldásában. Putyin az orosz hírügynökségek szerint úgy fogalmazott, az orosz-kínai kapcsolatok "nem irányulnak senki ellen. A világ ügyeiben való együttműködésünk ma az egyik fő stabilizáló tényező a nemzetközi színtéren".
   
 • Újabb szankciókat vezetett be az Egyesült Államok, amelyek az Oroszország és Észak-Korea közötti ’illegális fegyverszállításokat’ célozzák. Az Egyesült Államok terrorizmusért és pénzügyi hírszerzésért felelős pénzügyminisztériumának közleménye olyan személyeket és cégeket nevezett meg, mint a Trans Kapital, a Rafort, és a Tekhnologiya orosz vállalat.

(The Guardian, Sky News, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!