2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Hétfőn már 824. napja tartott az orosz-ukrán háború. Mi történt az elmúlt órákban?

 • Kétoldalú biztonsági megállapodást írt alá több mint egymilliárd euró értékű katonai támogatás biztosításáról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. A megállapodás a segítségnyújtás számos területét öleli fel, köztük a katonai, a humanitárius, a pénzügyi, az újjáépítéshez és az aknamentesítéshez nyújtott támogatást is.

Zelenszkij sikeres megállapodást hozott Spanyolországból
Zelenszkij sikeres megállapodást hozott Spanyolországból
Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda

 • Elfoglalta az Ukrajnát támadó orosz hadsereg a Harkiv megyei Ivanivka és a donyecki régióban lévő Netajlove települést, miközben az elmúlt nap folyamán a hatból öt frontszakaszon előrenyomult, és öt ukrán ellenrohamot vert vissza - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Az orosz hadijelentést nemzetközi és független források nem erősítették meg.
   
 • Két civil meghalt és öt megsebesült egy orosz támadásban az ukrajnai Mikolajiv régiójának déli részén hétfőn - közölte az ukrán segélyszolgálat. A Sznihurivka várost ért rakétatámadás következtében tűz ütött ki egy kávézóban, egy autósboltban és egy gumiszervizben, és egy robbanáshullám megrongált egy önkiszolgáló autómosót is.
   
 • A Kijevnek átadott NATO-fegyverek azonnal ukrán tulajdonba kerülnek, így Kijevnek képesnek kell lennie arra, hogy azokkal csapást mérjen például oroszországi légi bázisokra - jelentette ki a NATO-főtitkár. Jens Stoltenberg szerint eljött az ideje annak, hogy bizonyos korlátozásokat felülvizsgáljanak, mert véleménye szerint „az agresszor területén belüli legitim katonai célpontok támadása is az önvédelem része”.
   
 • Lengyelország utazási korlátozásokat vezet be az ország területén tartózkodó orosz diplomatákkal szemben. A korlátozás a nagykövet kivételével minden orosz külképviselet valamennyi alkalmazottjára vonatkozik majd. A varsói nagykövetség munkatársai csak a fővárost is magában foglaló közép-mazóviai vajdaságban utazhatnak, a konzulok pedig kizárólag azokban a tartományokban, ahol beosztásuk szerinti feladatukat látják el.
   
 • Egy ukrán drón rekordtávolságból megtámadott egy orosz "Voronyezs M" korai előrejelző radart az ukrán határtól több mint 1500 kilométerre fekvő orenburgi terület Orszk városa közelében – közölték ukrán hírszerzési források. A támadás hírét orosz vagy nemzetközi források nem erősítették meg.

(The Guardian, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!