2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Vasárnapi fejlemények - dióhéjban.

  • Legalább hat drón csapott le egy olajfinomítóra vasárnap a kora reggeli órákban az oroszországi Szlavjanszk-on-Kuban városában, ahol az orosz hadsereg egyik régiós műveleti parancsnoksága van Krasznodarban, hogy legalább 10 drónt térítettek az elektronikus hadviselési és légvédelmi rendszerek. Az orosz hatóságok is elismerték, hogy robbanások történtek az üzemben. A mentőszolgálatok közlése szerint az üzem dolgozói közül senki nem sebesült vagy sérült meg. Bár az egyik drón lezuhanása után tűz ütött ki, az nem érintett civil épületeket. A lángokat délutánig még nem tudták eloltani a finomítóban. A helyi lakosok arról számoltak be, hogy több robbanást hallottak, de a hatósági jelentések szerint a robbanások után nem tört ki nagyobb tűz. Az orosz újságok szerint az üzem a dróntámadás után felfüggesztette működését.
  • Öt frontszakaszról számolt be előrenyomulásról az orosz védelmi minisztérium. Folytatta a behatolást az ukrán védelembe Harkiv megyében az orosz hadsereg az elmúlt nap folyamán, és másik négy frontszakaszon is sikerült kedvezőbb állásokat elfoglalnia – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.
  • A brit védelmi miniszter szerint az orosz fegyveres erők Harkiv környékén észlelt előrenyomulása is jelzi, hogy Ukrajna katonai segélyezését egy pillanatra sem szabad szüneteltetni. Grant Shapps hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Nagy-Britannia nem akar konfrontációba kerülni Oroszországgal.

(MTI, Mil.in.ua)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!