2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az integráció állítólag azért kell, hogy növeljék a versenyképességet és közgyűjteményi rendszer hatékonyságát.

Egy április másodiki törvénymódosító javaslat alapján megkezdődhet a már korábban is lebegtetett, több fontos múzeumot érintő összevonás. Az erről szóló módosítót – számos másikkal együtt – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be, előadója Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

A javaslat a már létező, muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényt egészítené ki azzal, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum a jövőben Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központként (MNM KK) működik tovább, integrálva a Magyar Természettudományi Múzeumot, az Iparművészeti Múzeumot, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumot, a Petőfi Irodalmi Múzeumot és az Országos Széchényi Könyvtárat - írta a hvg.hu.

Azt mondják, az integráció növeli a versenyképességet
Azt mondják, az integráció növeli a versenyképességet
Fotó: Facebook

Mint a javaslatból kitűnik, az MNM KK lesz a beolvasztott intézmények jogutódja azzal, hogy az intézmények az MNM KK tagintézményként, e minőségük feltüntetésével, nevüket megőrizve működnek tovább.

Az általános indoklásban egy hosszabb szöveges rész is olvasható az integráció melletti érvekről. Eszerint azért van rá szükség, hogy növeljék a versenyképességet és közgyűjteményi rendszer hatékonyságát.

A tagintézményvezetők addigi határozott idejű jogviszonya határozatlan idejű munkaviszonnyá alakul, a munkáltatói jogkör gyakorlója az MNM KK vezetője lesz. A munkabér összege megegyezik a határozott idejű vezetői kinevezésben meghatározott munkabérrel. Az intézményvezetőket az MNM KK elnöke a miniszter jóváhagyásával nevezi ki és menti fel.

Az általános indoklásban egy hosszabb szöveges rész is olvasható az integráció melletti érvekről. Eszerint azért van rá szükség, hogy növeljék a versenyképességet és közgyűjteményi rendszer hatékonyságát, fokozzák az intézmények közti együttműködést, illetve hogy a tevékenységeiket összehangolják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!