2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Alkotóházként működik a jövőben Esterházy Péter író egykori otthona, amelyet a III. kerületi önkormányzat vásárol meg - jelentette be Kiss László, a kerület polgármestere szerdán Budapesten.

"Ennek az épületnek csodálatos miliője van, ennek az épületnek önálló léte van, és mi őszintén reméljük azt, hogy ez a lét alkotásokban is tetten érhető lesz" - mondta Kiss László a 2016-ban elhunyt író rómaifürdői kertjében tartott sajtótájékoztatón, kiemelve: az épületet emlékház mellett alkotóházzá alakítják át, ahol magyar és külföldi írók is dolgozhatnak.

Arról beszélt, hogy a III. kerületi önkormányzat és az Esterházy-család hagyományosan jó kapcsolatban áll, és számos programjuk kötődik az Esterházy-örökséghez, amely különösen fontos számukra. Felidézte: amikor megkereste a család azzal, hogy adjanak jövőt a nagy múltú épületnek, és hozzanak létre alkotóházat, akkor közös gondolkodásba kezdtek, amelybe bevontak a család mellett olyan értelmiségieket is, akik kötődnek az íróhoz és akiknek fontos a magyar irodalom ügye, pártolása.

Ebben a hangulatos házban élt Eszterházy Péter
Ebben a hangulatos házban élt Eszterházy Péter
Fotó: Facebook

Elmondta: tervük úgy válik valóra, hogy Dragomán György író és a kerület díszpolgára, Vámos Miklós író által létrejön egy alapítvány a magyar irodalom segítésére, és ez biztosítja a szakmai hátteret az emlékház működéséhez. Terveik szerint az önkormányzat megvásárolja az Emőd utcai ingatlant, és az alapítvánnyal közösen működteti benne az alkotóházat.

Kiss László történelmi jelentőségű lépésnek nevezte, hogy az önkormányzat összefog az alkotókkal és a családdal, így az épületnek nemcsak elképesztő múltja, jelene, hanem jövője is lesz.

Esterházy Marcell, a család képviseletében elmondta: örülnek az önkormányzattal létrejött megállapodásnak, régi vágyuk volt, hogy az épületből, ahol több mint 40 évig alkotott és élt családjával édesapja, alkotóház legyen, és a nagyobb közösségnek tegyen szolgálatot. (MTI)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!