2p

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára. Mivel a Covid miatt a legutóbbi olimpián személyesen nem vehettek részt a drukkerek, ezért most külön Team USA House-t hoznak létre a francia fővárosban. 

A neoklasszikus épületet, amely ma főleg rendezvényeknek ad otthont, belül teljesen átalakítják. Akik éppen nem a versenyek helyszínein szurkolnak, azok itt is megnézhetik a mérkőzéseket, az étkezőben pedig amerikai és párizsi ihletésű ételeket kóstolhatnak. Itt kerül sor a győzelmi ünnepségekre, és helyet kapott egy üzlet is, ahol a szokásos olimpiai    szuveníreket árusítják – adja hírül az amerikai Travel and Leisure online lap.

Ezt a palotát bérlik az amerikaiak
Ezt a palotát bérlik az amerikaiak
Fotó: Travel and Leasure

Nagy örömünkre szolgál, hogy az amerikai csapat szereplése iránt érdeklődők számára a mostani olimpián a valaha volt legizgalmasabb és legexkluzívabb helyszínt biztosíthatjuk – nyilatkozta Sarah Hirshland, a csapat vezérigazgatója a T+L-nek.. - A Team USA közössége – beleértve a családtagokat, az veterán sportolókat, a szponzorokat és a szurkolókat – sok éve vár arra, hogy együtt ünnepeljen a sportolókkal.

Az USA-ból érkezőknek külön utazási csomagokat alakítottak ki, amelyek prémium szintű belépőjegyeket, 3 és 4 csillagos szállodákban való tartózkodást, vendéglátást, a különleges ünnepi rendezvényeken való részvételt, valamint számos párizsi programot, közte gasztro és bortúrákat is tartalmaznak. A magas árak ellenére nagy az érdeklődés, sűrűbbé teszik a légijáratokat is.

Nem rossz belülről sem
Nem rossz belülről sem
Fotó: Travel and Leasure

Természetesen maguk a sportolók az olimpiai faluban laknak majd, és onnan indulnak a versenyek helyszíneire, beutazva egész Franciaországot, hiszen 35 helyszínen mérkőznek meg egymással, a különféle sportágakban. A futballtornát például hat másik városban rendezik meg: Bordeaux-ban, Nantes-ban, Lyonban, Saint-Etienne-ben, Nizzában és Marseille-ben.

Amint azt a világsajtóban olvasni lehetett, a Saint-Denis-ben felépített falut - amely valójában egy ultramodern része Párizsnak - hét év alatt építették fel. Egyszerre 14 500 versenyzőt, edzőket és más csapattagot tudnak fogadni az 52 hektáron felépített házakban és közösségi terekben, amelyeket a játékok után a párizsiak veszik majd birtokukba. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!