1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Októberben 0,4 százalékos éves infláció volt az eurózónában a szeptemberi 0,3 százalék után - jelentette pénteken az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala, az Eurostat. A pénteki végleges adat megegyezik az előzetes jelentésében szereplő számmal.

Az eurózónában az éttermek és kávézók árai, a lakhatási költségek, és a dohánytermékek ára nőtt a legjobban. Ezzel szemben az üzemanyagárak, a telekommunikációs költségek és a fűtőolaj ára csökkent leginkább.

Az Európai Unió egészében 0,5 százalékos októberi infláció volt a szeptemberi 0,4 százalék után.

2014 októberében Görögországban 1,8 százalékos, Bulgáriában 1,5 százalékos, Magyarországon és Lengyelországban egyaránt 0,3 százalékos fogyasztói árcsökkenést mértek.

A legnagyobb drágulás Romániában volt 1,8 százalékos inflációval, aztán következett Ausztria 1,4 százalékos és Finnország 1,2 százalékos adata.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!