<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

476 újabb fertőzött emelte 10 ezer fölé az összes ismert esetszámot Magyarországon. 5500 fölött az aktív fertőzöttek száma, két újabb áldozatot szedett a koronavírus.

476 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 10 191 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 630 fő. Csak 6-an gyógyultak meg a tegnap közölt adatokhoz képest, így az új fertőzöttek száma szinte teljes egészében az aktív fertőzöttek számát növelte: 5571 főnél járunk.

Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 

Tovább nőtt a kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek száma is. 234 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát - javasolja az operatív törzs.