TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Több nyugdíjas szövetkezet is elindult a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által kiírt közbeszerzésen, a nyertes végül egy szentlőrinci szervezet lett.

Még márciusban írt ki közbeszerzési eljárást a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. nyugdíjasok toborzására és foglalkoztatására, melynek eredménye most jelent meg a közbeszerzési hatóság hirdetményei között. Eszerint a 100 millió forintos keretössegű megbízás nyertese a szentlőrinci Nyugodt Erő Nyugdíjas Szövetkezet lett, melynek Budapesten és Pécsett is van irodája.

A hirdetmény alapján egész nagy volt az érdeklődés a feladat iránt, hiszen hat szövetkezet is ajánlatot nyújtott be a Zrt.-hez. Az ajánlati felhívás szerint

 • 8 vízicsúszda-kezelőt,
 • 4 fürdősegédmunkást,
 • 6 pénztárost,
 • 2 kertészeti segédmunkást
 • és 2 házirend felügyelőt kell a nyertesnek kiközvetítenie. A Zrt. pedig 35 ezer munkaóra lehívására vállalt kötelezettséget.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A Nyugodt Erő ajánlata szerint

 • a vízicsúszda-kezelő foglalkoztatása óránként nettó 1460 forintba kerül a Zrt.-nek,
 • a fürdősegédmunkásé 1365 forintba,
 • a pénztárosé 1460,
 • a kertészeti segédmunkásé 1330,
 • a felügyelőé pedig 1300 forintba.

Mivel a nyertes szövetkezet honlapján megjelentek ezek a pozíciók az elérhető órabérrel együtt, kikövetkeztethető, mennyit csíp le a fenti összegekből a Zrt.

 • A vízicsúszda-kezelő nettó 1150 forintot kap óránként,
 • a fürdősegédmunkás 1000,
 • a pénztáros 1150,
 • a kertészeti segédmunkás pedig 1000 forintért dolgozhat.

Abban az esetben, ha valaki éjszakai műszakot teljesít, vagyis este 22:00 és reggel 6:00 között vállal munkát, akkor 30 százalékos éjszakai pótlékra is számíthat.

Vagyis a legnagyobb hasznot a szövetkezetnek a fürdősegédmunkás jelenti, egy fő kiközvetítésén ugyanis 350 forintot kereshetnek, 310 forint pedig a pénztárosok és a vízicsúszda-kezelők után folyhat be hozzájuk.

Ami az elvárásokat illeti, minimális előképzettség szükséges a szövetkezet honlapja szerint. A pénztárosnak érettségivel kell rendelkeznie, a kertészeti segédmunkásnak szakmunkás végzettséggel lehet jelentkezni, a fürdősegédmunkás pozíció betöltéséhez pedig elég a 8 általános is. A legkomolyabb elvárást azokkal szemben határozták meg, akik a vízicsúszda-kezelőnek jelentkeznek, itt feltétel ugyanis egy tanfolyam elvégzése, melynek vállalása esetén a szövetkezet segít a tanúsítvány megszerzésében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.