<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az elmúlt órák legfontosabb történései.

 • Ukrajna az összes megszállt területet szeretné felszabadítani. Zelenszkij kedd esti beszédében elmondta, hogy eddig mintegy 8000 négyzetkilométert szabadítottak fel. Az ukrán elnök szerint a stabilizációs intézkedések a terület mintegy felében befejeződtek.
   
 • Elemzők szerint az orosz erők jelentős kudarcai próbára teszik majd Oroszország és Kína partnerségét.
   
 • Joe Biden amerikai elnök szerint nehéz megmondani, hogy Ukrajna fordulóponthoz érkezett-e a háborúban. "Egyértelmű, hogy az ukránok jelentős előrelépést tettek, de azt hiszem, ez nem marad így hosszú távon" - mondta Biden.

Újabb katonai segélycsomag készül? Fotó: DepositphotosÚjabb katonai segélycsomag készül? Fotó: Depositphotos

 • A Fehér Ház közlése szerint az Egyesült Államok a következő napokban valószínűleg úgy katonai segélycsomagot fog bejelenteni Ukrajna számára.
   
 • A Donyeck Népköztársaság oroszbarát vezetője tagadta, hogy Lymant elvesztették volna, az továbbra is "kezükben van". Szerinte a helyzet stabilizálódott. "Az ellenség kis csoportokban próbál előretörni, de az orosz vezetésű szövetséges erők teljes mértékben visszaverik őket.
   
 • Az ukrán fegyveres erők vezérkara arra figyelmeztetett, hogy az oroszok továbbra is fosztogatnak, miközben kivonulnak a megszállt területekről. Délen arról számoltak be, hogy orosz lakosok magángarázsának kapuit törték fel, autókat és bútorokat vittek el.
   
 • Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Ukrajna közösen dolgozták ki azt a tervet, amely a Balaklija-Kupjanszk offenzív hadművelet (szeptember 6–12.) során sikernek bizonyult Harkiv körül 6000 négyzetkilométer visszafoglalásával, és amely valószínűleg fordulópontnak tekinthető ukrán-orosz háborúban.  
   
 • Az offenzíva jelentős stratégiai puccs volt Kijev számára, mivel a helyszíni sikeres akciók megdöntötték azt a konszenzust, hogy az ukrán-orosz háború elhúzódó patthelyzet lesz, amelyben egyik fél sem képes elérni a kulcsfontosságú politikai célokat jelentős offenzív műveletekkel.
   
 • Putyint egy hete 12 orvos kísérte el a vlagyivosztoki fórumra, sokkal többen, mint a korábbi utakon – írja a BBC.
   
 • Korábban az Orosz Föderáció elnökének orvosi kísérete 2–8 orvosból állt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.