<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Újabb közpénzek elköltéséről szóló számlák kerültek nyilvánosságra, ám ezúttal a gyermekéhezés ellen küzdő miniszterelnöki főtanácsadó költéseit perelte ki a Demokratikus Koalíció. A kiperelt számlák szerkesztőségünkhöz is eljutottak.

Az elmúlt években luxusköltéseivel került be a hírek fősodrába Hegedűs Zsuzsa, aki a társadalmi felzárkóztatásról és a társadalmi konfliktusok kezeléséről ad tanácsokat a miniszterelnöknek, és emellett egy gyerekéhezés ellen küzdő alapítványt is vezet. Mivel egymilliós fizetése mellett luxusautót használ és nem sajnálja a közpénzt reprezentációra sem, a Demokratikus Koalíció szerette volna kikérni a vonatkozó számlákat a kormánytól. A kabinet azonban nem adta ki a költésekről szóló tételes listát, hiába közérdekből nyilvános adatról van szó. Ezért a párt bírósági úton perelte ki a dokumentumokat - közölte a DK képviselője Sebián-Petrovszki László online sajtótájékoztatóján.

Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadójaHegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadója

A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott számlákból kiderült, hogy reprezentáció címén többek között méregdrága luxusitalokra is futotta közpénzből. Sebián-Petrovszki László kiemelte:

Orbán Viktor főtanácsadója egyik alkalommal 36 ezer forintot fizetett egy olasz borért, de több üveg tízezer forintnál is drágább pezsgőt is vett.

A képviselő hangsúlyozta: a legdrágább tételek összértéke majdnem 100 ezer forint, ami 3,5-szerese a minimálnyugdíjnak és nyolcszorosa a családi pótlék immár 10 éve változatlan összegének.

Hegedűs Zsuzsa a kiperelt iratok alapján összesítve mintegy 218 ezer forintot költött el alkoholra, édességekre és kávéra, teára. Ennek

  • 73 százaléka minőségi alkoholt fedezett,
  • 17 százaléka kávét és teát,
  • 8 százaléka pedig édességeket.

Alkoholra mindösszesen így 159 ezer forintot költött a miniszterelnöki főtanácsadó, melyek közül a legdrágább tétel a sajtótájékoztatón is kiemelt 36 ezer forintos olasz bor,

  • három üveg, egyenként 15 ezer forintos pezsgőre is futotta,
  • de egy üveg 17 ezer forintos Mumm pezsgő is a bevásárlókosárba került.
  • Egy üveg 13 ezer forintos Pianta Toro bor,
  • három üveg, egyenként 8800 forintos Chianti bor,
  • és egy üveg 12 éves Chivas Regal is a listán szerepel, melyért 8000 forintot kellett kifizetni közpénből.
  • Olasz pörkölésű kávéért összesen 18 ezer forintot fizetett. Ezért az összegért összesen 1,5 kilogramm kávét vásárolt háromszor félkilós kiszerelést.

Ami az édességeket illeti, itt már kevésbé jellemző a luxuskategória, bármelyik üzletben kapható, közepes árfekvésű termékeket vásárolt, mint például Merci csokoládé, Milka bonbon vagy épp Ferrero bonbonok.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.