TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Újabb közpénzek elköltéséről szóló számlák kerültek nyilvánosságra, ám ezúttal a gyermekéhezés ellen küzdő miniszterelnöki főtanácsadó költéseit perelte ki a Demokratikus Koalíció. A kiperelt számlák szerkesztőségünkhöz is eljutottak.

Az elmúlt években luxusköltéseivel került be a hírek fősodrába Hegedűs Zsuzsa, aki a társadalmi felzárkóztatásról és a társadalmi konfliktusok kezeléséről ad tanácsokat a miniszterelnöknek, és emellett egy gyerekéhezés ellen küzdő alapítványt is vezet. Mivel egymilliós fizetése mellett luxusautót használ és nem sajnálja a közpénzt reprezentációra sem, a Demokratikus Koalíció szerette volna kikérni a vonatkozó számlákat a kormánytól. A kabinet azonban nem adta ki a költésekről szóló tételes listát, hiába közérdekből nyilvános adatról van szó. Ezért a párt bírósági úton perelte ki a dokumentumokat - közölte a DK képviselője Sebián-Petrovszki László online sajtótájékoztatóján.

Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadója Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadója

A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott számlákból kiderült, hogy reprezentáció címén többek között méregdrága luxusitalokra is futotta közpénzből. Sebián-Petrovszki László kiemelte:

Orbán Viktor főtanácsadója egyik alkalommal 36 ezer forintot fizetett egy olasz borért, de több üveg tízezer forintnál is drágább pezsgőt is vett.

A képviselő hangsúlyozta: a legdrágább tételek összértéke majdnem 100 ezer forint, ami 3,5-szerese a minimálnyugdíjnak és nyolcszorosa a családi pótlék immár 10 éve változatlan összegének.

Hegedűs Zsuzsa a kiperelt iratok alapján összesítve mintegy 218 ezer forintot költött el alkoholra, édességekre és kávéra, teára. Ennek

  • 73 százaléka minőségi alkoholt fedezett,
  • 17 százaléka kávét és teát,
  • 8 százaléka pedig édességeket.

Alkoholra mindösszesen így 159 ezer forintot költött a miniszterelnöki főtanácsadó, melyek közül a legdrágább tétel a sajtótájékoztatón is kiemelt 36 ezer forintos olasz bor,

  • három üveg, egyenként 15 ezer forintos pezsgőre is futotta,
  • de egy üveg 17 ezer forintos Mumm pezsgő is a bevásárlókosárba került.
  • Egy üveg 13 ezer forintos Pianta Toro bor,
  • három üveg, egyenként 8800 forintos Chianti bor,
  • és egy üveg 12 éves Chivas Regal is a listán szerepel, melyért 8000 forintot kellett kifizetni közpénből.
  • Olasz pörkölésű kávéért összesen 18 ezer forintot fizetett. Ezért az összegért összesen 1,5 kilogramm kávét vásárolt háromszor félkilós kiszerelést.

Ami az édességeket illeti, itt már kevésbé jellemző a luxuskategória, bármelyik üzletben kapható, közepes árfekvésű termékeket vásárolt, mint például Merci csokoládé, Milka bonbon vagy épp Ferrero bonbonok.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.