<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Újabb közpénzek elköltéséről szóló számlák kerültek nyilvánosságra, ám ezúttal a gyermekéhezés ellen küzdő miniszterelnöki főtanácsadó költéseit perelte ki a Demokratikus Koalíció. A kiperelt számlák szerkesztőségünkhöz is eljutottak.

Az elmúlt években luxusköltéseivel került be a hírek fősodrába Hegedűs Zsuzsa, aki a társadalmi felzárkóztatásról és a társadalmi konfliktusok kezeléséről ad tanácsokat a miniszterelnöknek, és emellett egy gyerekéhezés ellen küzdő alapítványt is vezet. Mivel egymilliós fizetése mellett luxusautót használ és nem sajnálja a közpénzt reprezentációra sem, a Demokratikus Koalíció szerette volna kikérni a vonatkozó számlákat a kormánytól. A kabinet azonban nem adta ki a költésekről szóló tételes listát, hiába közérdekből nyilvános adatról van szó. Ezért a párt bírósági úton perelte ki a dokumentumokat - közölte a DK képviselője Sebián-Petrovszki László online sajtótájékoztatóján.

Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadójaHegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadója

A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott számlákból kiderült, hogy reprezentáció címén többek között méregdrága luxusitalokra is futotta közpénzből. Sebián-Petrovszki László kiemelte:

Orbán Viktor főtanácsadója egyik alkalommal 36 ezer forintot fizetett egy olasz borért, de több üveg tízezer forintnál is drágább pezsgőt is vett.

A képviselő hangsúlyozta: a legdrágább tételek összértéke majdnem 100 ezer forint, ami 3,5-szerese a minimálnyugdíjnak és nyolcszorosa a családi pótlék immár 10 éve változatlan összegének.

Hegedűs Zsuzsa a kiperelt iratok alapján összesítve mintegy 218 ezer forintot költött el alkoholra, édességekre és kávéra, teára. Ennek

  • 73 százaléka minőségi alkoholt fedezett,
  • 17 százaléka kávét és teát,
  • 8 százaléka pedig édességeket.

Alkoholra mindösszesen így 159 ezer forintot költött a miniszterelnöki főtanácsadó, melyek közül a legdrágább tétel a sajtótájékoztatón is kiemelt 36 ezer forintos olasz bor,

  • három üveg, egyenként 15 ezer forintos pezsgőre is futotta,
  • de egy üveg 17 ezer forintos Mumm pezsgő is a bevásárlókosárba került.
  • Egy üveg 13 ezer forintos Pianta Toro bor,
  • három üveg, egyenként 8800 forintos Chianti bor,
  • és egy üveg 12 éves Chivas Regal is a listán szerepel, melyért 8000 forintot kellett kifizetni közpénből.
  • Olasz pörkölésű kávéért összesen 18 ezer forintot fizetett. Ezért az összegért összesen 1,5 kilogramm kávét vásárolt háromszor félkilós kiszerelést.

Ami az édességeket illeti, itt már kevésbé jellemző a luxuskategória, bármelyik üzletben kapható, közepes árfekvésű termékeket vásárolt, mint például Merci csokoládé, Milka bonbon vagy épp Ferrero bonbonok.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.