<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Jelentős fejlesztéseket terveznek a legendás debreceni parkerdőben.

Három ajánlattevő közül a Magna-D Kft. került ki győztesen a debreceni Nagyerdő fejlesztésének megtervezéséről szóló közbeszerzésben: a szintén debreceni székhelyű cég 18,25 millió forintért tervezhet az ajánlatkérő Debreceni Önkormányzat számára.  

A 2001-ben alapított, tulajdonosi köre alapján családi vállalkozásnak tűnő, Magna-D Kft. 2020-ban 22,3 millió forintos árbevétel mellett 14,431 millió forintos adózott eredménnyel zárta az évet a céginformációs adatbázis adatai alapján. A nyertes cég mellett egyébként még a budapesti S-Tér Kft., valamint a nyíregyházi Tisza Építész Műterem Kft. és a debreceni Archibar Kft. közös pályázata volt versenyben a közbeszerzésen.

Ez lesz a feladat

Az uniós közbeszerzési ismertetőben megjelentek szerint

a Nagyerdei tréningpálya létrehozásának célja, hogy a méltán népszerű debreceni parkerdő és környezete mellett, a városba érkező látogatóknak és az itt lakóknak egy színvonalas, egyedi tematikájú sportolási és rekreációs lehetőség nyíljon a kiemelkedő természeti értékekkel rendelkező Nagyerdő területén.

A dokumentum emellett kitér arra is, hogy a futók és biciklisek által kedvelt útvonalat úgy akarják kiegészíteni, hogy az közelebb hozza a szabadtéri sportolás lehetőségét a hobbi sportolókhoz és a gyermekes családokhoz is.

Képünk illusztráció. (Forrás: Pixabay)
Képünk illusztráció. (Forrás: Pixabay)

A közbeszerzés mindezek megtervezése mellett magában foglalja azt a kitételt is, hogy a tervezett kivitelezés ne legyen jelentős hatással a kiemelt jelentőségű természetvédelmi területre. A tervezési feladat így magában foglalja a vázlattervi, engedélyeztetési valamint - kiviteli tervdokumentációt.

Ezeket építenék a Nagyerdőben:

  • 2 útvonalat: az egyik nagyjából 7,5 kilométer, a másik nagyjából 2,5 kilométer hosszú lenne;
  • 11 játszóhelyet,
  • 1 gyerek farönk akadálypályát,
  • 1 farönk paralel akadálypályát
  • 2 „erdei tantermet”,
  • 8 tornadekket,
  • valamint egyebek mellett 62 padot, és 38 hulladékgyűjtőt.