2019. június 28. 09:51
MTI

A vasúti közlekedés is megkapta a magáét, fák dőltek a sínekre, felsővezetékek szakadtak le.

Közel kétezer épület, családi házak és közintézmények tetőszerkezete sérült meg a csütörtöki viharban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a leszakadt villanyvezetékek miatt csaknem harmincezer fogyasztónál nincs áramszolgáltatás - közölte honlapján a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság péntek reggel.

A vihar megtépázta a fákat Szabolcsban, számos ág le is tört. Mátészalkán például így festett mindez. (Fotó: Székely Sarolta/mfor.hu) A vihar megtépázta a fákat Szabolcsban, számos ág le is tört. Mátészalkán például így festett mindez. (Fotó: Székely Sarolta/mfor.hu)

Tájékoztatásuk szerint a legnagyobb kárt Kisvárda és Nyírmada térségében okozta a vihar, amely nyolcvan települést érintett, ezekről a helyszínekről már több mint ezerháromszáz segélyhívás érkezett a tűzoltókhoz. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán, munkájukat más megyékből érkezett egységek is segítik.

Két vonalon továbbra sem közlekednek a vonatok

Két vonalon továbbra sem közlekednek a vonatok a csütörtöki vihar okozta károk miatt - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t. A péntek reggeli közlemény szerint nem járnak a vonatok Abaújszántó és Hidasnémeti között, ezen a szakaszon pótlóbuszok közlekednek. A helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe itt, mivel a lezúduló eső mintegy hat méteren mosta el a vasúti pályát - írták.

Pótlóbuszok közlekednek Vásárosnamény és Nyírmada között is. A vonal Nyírmada-Nyíregyháza közötti szakaszán viszont zavartalan a vonatközlekedés.

Az ország észak-keleti részén a viharkárok jelentős részét felszámolták, a sínekre dőlt fákat eltávolították, a felsővezetéket megjavították, a vonatok javarészt menetrendszerűen közlekednek - közölte a társaság.

Cetelem MKB Cib Tov·bbi aj·nlatok