TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. december 13. 09:45

Lázártól veszik el a pénzt, de emiatt biztos nem bánkódik.

Négy évvel a Vadászati Világkiállítás megrendezése előtt elkezdődött a felkészülés a magyarországi helyszíneken. Ennek biztos jele, hogy a Magyar Közlöny tegnapi számában megjelent határozat értelmében a kormány azonnali hatállyal átutaltat 25 millió forintot a Földművelésügyi Minisztériumnak.

Semjén Zsolt 

Az eseményről az első döntés még a nyáron született meg, akkor összességében 387,5 milliós költséget hagyott jóvá a kormány, négy éves eloszlásban. A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanáccsal kötött szerződésből fakadó fizetési kötelezettségekre a mostani évben 41,4 millió forintot kell fordítani.

A pénzt a Miniszterelnökség kasszájából csípik le, konkrétan a dologi kiadások közül. Ez vélhetően nem fáj Lázár János miniszternek, akiről köztudott, hogy szeret vadászni, hazai és külföldi - elsősorban német irányú - kapcsolati hálójának kiépítését jelentős részben ennek a szenvedélyének köszönheti.

A világkiállításnak három helyszíne lesz: a budapesi Hungexpo, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes - szintén vadász - korábban az esemény kapcsán beszámolt arról, hogy a kormány az Állatkert felújítására 25 milliárd forintot költött, a Hungexpo átalakításának tervezésére több mint 1,5 milliárd forintot szánnak, a hatvani múzeum működését pedig 2020-ig összesen 1 milliárd forinttal támogatja.

Semjén azt is megemlítette, hogy a múzeum működtetését 2018 január elsejétől az Országos Magyar Vadászkamara veszi át. Egy nyár végi kormánydöntésből azonban kiderül, hogy többről van szó: a kamarához kerül a feladatellátást szolgáló ingatlan is, tokkal-vonóval. Semjén bejelentésének megfelelően arról is gondoskodott ekkor a kormány, hogy a működtetéshez költségvetési támogatást kapjon a szervezet. Ennek az összege 2018-ra legfeljebb 231,1 millió forint lehet.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.