Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Lázártól veszik el a pénzt, de emiatt biztos nem bánkódik.

Négy évvel a Vadászati Világkiállítás megrendezése előtt elkezdődött a felkészülés a magyarországi helyszíneken. Ennek biztos jele, hogy a Magyar Közlöny tegnapi számában megjelent határozat értelmében a kormány azonnali hatállyal átutaltat 25 millió forintot a Földművelésügyi Minisztériumnak.

Semjén Zsolt 

Az eseményről az első döntés még a nyáron született meg, akkor összességében 387,5 milliós költséget hagyott jóvá a kormány, négy éves eloszlásban. A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanáccsal kötött szerződésből fakadó fizetési kötelezettségekre a mostani évben 41,4 millió forintot kell fordítani.

A pénzt a Miniszterelnökség kasszájából csípik le, konkrétan a dologi kiadások közül. Ez vélhetően nem fáj Lázár János miniszternek, akiről köztudott, hogy szeret vadászni, hazai és külföldi - elsősorban német irányú - kapcsolati hálójának kiépítését jelentős részben ennek a szenvedélyének köszönheti.

A világkiállításnak három helyszíne lesz: a budapesi Hungexpo, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes - szintén vadász - korábban az esemény kapcsán beszámolt arról, hogy a kormány az Állatkert felújítására 25 milliárd forintot költött, a Hungexpo átalakításának tervezésére több mint 1,5 milliárd forintot szánnak, a hatvani múzeum működését pedig 2020-ig összesen 1 milliárd forinttal támogatja.

Semjén azt is megemlítette, hogy a múzeum működtetését 2018 január elsejétől az Országos Magyar Vadászkamara veszi át. Egy nyár végi kormánydöntésből azonban kiderül, hogy többről van szó: a kamarához kerül a feladatellátást szolgáló ingatlan is, tokkal-vonóval. Semjén bejelentésének megfelelően arról is gondoskodott ekkor a kormány, hogy a működtetéshez költségvetési támogatást kapjon a szervezet. Ennek az összege 2018-ra legfeljebb 231,1 millió forint lehet.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.