2017. november 6. 07:58

Döntő fontosságú lehet egy munkahelyet valódi bizalmi környezetté alakítani. Ennek a kulcsa az odafigyelés és a nyílt kommunikáció.

Nem titok, hogy a vezető személye az egyik legfontosabb egy vállalat irányításában, az általa kialakított értékek határozzák meg a munkatársak minőségi, lojális együttműködését.  Az igazi művészet valójában abban rejlik, hogy mindez hogyan érthető el. A Ferling hétfői közleménye 3 tippet mutat be Chris Oberbecktől, az Entrepreneuer.com vendégszerzőjétől arra, hogyan építhetsz bizalmi kultúrát vállalkozásodban:

1. Építs valódi kapcsolatokat!

Számos vezető megfeledkezik arról, hogy amit elért, a mögötte álló emberek segítségének is köszönhető, nélkülük nem itt tartana. A munka világában semmi sem épít nagyobb bizalmat annál, mint amikor a befektetett munkát elismerik, megköszönik! Ugyanakkor a rendszeres csapatépítő események, tréningek bevezetése – még ha első hallomásra nem is gondolnánk – szintén nagyon sokat képes változtatni az emberi kapcsolatokon.

2. Csak olyat ígérj, amit meg is tudsz tartani!

Talán nem is hinnénk, hogy a felelőtlen, meg nem valósított kijelentések milyen gyorsan képesek romba dönteni az ember bizalmi indexét. Nem attól leszel elismert, ha mindig mindent jól csinálsz, a kudarcok éppen arra jók, hogy változtatni tudjunk. Ha egyértelműen, nyíltan, félelmek nélkül kommunikálsz, sokkal többet érhetsz el, mint gondolnád! A siker a kudarcból eredő tanulásban rejlik!

3. Teremts egyértelmű helyzetet!

Döntő fontosságú, hogy a munkatársaid tisztában legyenek a vállalat stratégiájával, jövőbeni céljaival. Ahhoz, hogy a helyes irányba induljanak, ismerniük kell a végállomást is. A hatékony együttműködés alapja a bizalom!

mfor.hu