TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Mindössze három hazai makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten, az ipari termelésről, az építőiparról, illetve a mezőgazdasági termelői árakról, de egyiktől sem várható piacmozgató hatás.

Kedden közli az ipari termelés februári részletes adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előzetes adatok szerint az ipari termelés februárban 5,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző hónaphoz képest pedig 0,3 százalékkal csökkent. A KSH az előzetes adatokhoz fűzött kommentárjában jelezte, hogy a kőolaj-feldolgozásban jelentős termeléscsökkenést regisztráltak februárban, tekintettel arra, hogy a korábbi hónapokban nagy készletfelhalmozás volt, és most ezen készletekből értékesítettek.  

Ugyancsak kedden jelenik meg a mezőgazdasági termelői árak februári alakulásáról szóló statisztika. Januárban a mezőgazdasági termelői árak 7,2 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint egy évvel korábban. A növényi termékek ára 7,4, a vágóállatok és állati termékeké 6,9 százalékkal csökkent tavaly januárhoz képest. A termelői árak csökkenése 2013 júliusa óta megszakítás nélkül tart, bő egy évig a gabonafélék árcsökkenése okozta, de tavaly augusztus óta az állati termékek termelői ára is folyamatosan csökken.

Szerdán az építőipar februári teljesítményéről közöl adatokat a KSH. Januárban a decemberi megtorpanás után ismét nőtt az építőipar teljesítménye, 8,0 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbit. Az épületek építése 6,7 százalékkal, az egyéb építményeké 10,1 százalékkal nőtt tavaly januárhoz képest. Szakemberek ugyanakkor az építőipari termelés növekedésének további lassulására számítanak az új szerződések volumenének hónapok óta tartó csökkenése alapján.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.