2019. augusztus 10. 11:42
mfor.hu

Egyik pótlóbuszon sem talált működő klímát a Közlekedő Tömeg - derül ki a Facebook-bejegyzésükből.

Tegnap délután egyik busz klímája sem működött a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton – derül ki a Közlekedő Tömeg által végzett felmérésből. Mint írják, minden járművön elviselhetetlen, 30 fok feletti hőség uralkodott, de volt olyan villamospótló is, melyen több mint 40 fokban izzadtak az utasok. Többek között az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondicionáló berendezés. Mindez a 4-6-os pótlóbuszokon utazó napi több tízezer ember egészségét veszélyezteti, de más autóbuszjáratokon is hasonló állapotok uralkodnak.

A mérés idején a külső hőmérséklet 31 fok volt, a BKK közszolgáltatási szerződésben foglalt előírásai alapján így a járműveket 26 fokra kellett volna hűteni.

A csoport követői a klímaberendezésekkel kapcsolatban napi átlag 30 bejelentést küldenek be a BKV-hoz, a cég szerint azonban a legtöbb villamospótló busz klímája hibátlanul működik. A Közlekedő Tömeg bejegyzésében felszólította a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibáan működő berendezéseket.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.