2019. június 20. 10:25

Az építőipari árak emelkedése ezt a projektet sem hagyta érintetlenül: a becsült árnál 43 százalékkal több pénzért dolgozhat rajta a stadionépítés egyik nagyágyúja.

Még március közepén tett közzé ajánlattételi felhívást az Eger Labdarúgó Sport Kft. az egri Szentmarjay Tibor Stadion rekonstrukciójára. Az ajánlattételi határidőt egyszer ki kellett tolni, így végül az eljárás eredménye csak most jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

Eszerint a munkákat egyedüli ajánlattevőként a stadionépítésekben jártas Pharos 95 Kft. fogja elvégezni, teszi mindezt nettó 3,65 milliárd forintért, miközben a projekt becsült értéke csupán 1,1 milliárddal kevesebb, 2,5 milliárd forint volt.

Az egri stadion Az egri stadion

A feladatokat azonban nem egyedül fogja elvégezni, egyebek mellett a bontáshoz, földmunkákhoz, alapozáshoz, szigeteléshez, falazáshoz, gipszkartonozáshoz alvállalkozókat fog bevonni. A közbeszerzési hatóság oldalára feltöltött összefoglaló tájékoztatás szerint

  • a kistarcsai EngTerv Plusz Kft.
  • és a székesfehérvári Roneko Kft.

lesz mindebben a segítségére.

A stadion a korábbi hírek szerint 3500 férőhelyes lesz majd és megfelel az MLSZ NBII-es licenszfeltételeinek. Emellett az ügynevezett északi sporttelepen az öltöző- és lelátórendszer fejlesztésével egy korszerű utánpótlás akadémiát is kialakítanak majd. Az egri stadion rekonstukciójára egy 2017 júliusi határozattal biztosított a kormány 2,34 milliárd forintot. Az Eger SE focicsapata legutóbbi szezonban az NBIII Keleti csoportjában a 10. helyen végzett.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.