2019. június 20. 10:25

Az építőipari árak emelkedése ezt a projektet sem hagyta érintetlenül: a becsült árnál 43 százalékkal több pénzért dolgozhat rajta a stadionépítés egyik nagyágyúja.

Még március közepén tett közzé ajánlattételi felhívást az Eger Labdarúgó Sport Kft. az egri Szentmarjay Tibor Stadion rekonstrukciójára. Az ajánlattételi határidőt egyszer ki kellett tolni, így végül az eljárás eredménye csak most jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

Eszerint a munkákat egyedüli ajánlattevőként a stadionépítésekben jártas Pharos 95 Kft. fogja elvégezni, teszi mindezt nettó 3,65 milliárd forintért, miközben a projekt becsült értéke csupán 1,1 milliárddal kevesebb, 2,5 milliárd forint volt.

Az egri stadion Az egri stadion

A feladatokat azonban nem egyedül fogja elvégezni, egyebek mellett a bontáshoz, földmunkákhoz, alapozáshoz, szigeteléshez, falazáshoz, gipszkartonozáshoz alvállalkozókat fog bevonni. A közbeszerzési hatóság oldalára feltöltött összefoglaló tájékoztatás szerint

  • a kistarcsai EngTerv Plusz Kft.
  • és a székesfehérvári Roneko Kft.

lesz mindebben a segítségére.

A stadion a korábbi hírek szerint 3500 férőhelyes lesz majd és megfelel az MLSZ NBII-es licenszfeltételeinek. Emellett az ügynevezett északi sporttelepen az öltöző- és lelátórendszer fejlesztésével egy korszerű utánpótlás akadémiát is kialakítanak majd. Az egri stadion rekonstukciójára egy 2017 júliusi határozattal biztosított a kormány 2,34 milliárd forintot. Az Eger SE focicsapata legutóbbi szezonban az NBIII Keleti csoportjában a 10. helyen végzett.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!