3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

A felvidéki labdarúgó akadémia létrehozására pedig 1,45 milliárdot ad a kormány. Megtudtuk a keddi 9,9 milliárdos összértékű sportfejlesztési program részleteit.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent határozattal 9,9 milliárd forintot biztosított a kormány a Diósgyőri Városrész Testgyakorló Kör Sportegyesület észak-magyarországi és felvidéki sportfejlesztési programjának megvalósítására, ami 4 részből áll:

 • multifunkciós sportcsarnok kialakítása birkózótermekkel, kiszolgáló egységekkel, valamint orvos diagnosztikai és rehabilitációs központtal,
 • a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadion rekonstrukciója és edzőközpont kialakítása az Öblös Sporttelep területén,
 • az egri Szentmarjay Tibor Stadion rekonstrukciója és edzőközpont kialakítása az Északi Sporttelep területén,
 • és a felvidéki labdarúgó akadémia létrehozása.

A további részletekért az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordultunk, ahol megkeresésünkre elmondták:

 • a multifunkcionális sportcsarnok 2,295 milliárd forintba,
 • a salgótarjáni stadion és edzőközpont 3,887 milliárdba, 
 • az egri beruházás 2,342 milliárdba,
 • a felvidéki fociakadémia pedig 1,45 milliárd forintba fog kerülni.
A salgótarjáni aréna (Fotó: magyarfutball.hu)

  Az egri stadionnal kapcsolatban azonban már tavaly is elköltöttek 350 millió forintot felújításokra, ezek a munkákat egy nagyobb beruházás első ütemeként bonyolították le, a második ütemre pedig a mostani határozattal biztosították a pénzt.

  "A stadionok rekonstrukciójára biztosított forrás magába foglalja a tervezési, mérnöki tevékenységek, bontási munkák, közműépítés, út- és parkoló építés költségeit, továbbá a főépület, a kiszolgáló épületek, labdarúgó pálya költségeit, az épület felszerelést, valamint a biztonságtechnikai elemeket.

  A salgótarjáni Szojka Ferenc Stadion rekonstrukciója az előzetes tervek szerint 18 hónapot, az egri Szentmarjay Tibor Stadion rekonstrukciója pedig 16 hónapot vesz igénybe" - tájékoztatotta lapunkat az EMMI.

  Kíváncsiak voltunk arra is, miért érzik szükségesnek a felvidéki labdarúgó akadémia létrehozását. Az EMMI válasza szerint a sportért felelős államtitkárság célja a kormány szándékával megegyezően, hogy "a határon túli magyarok sportolási igényeinek minél teljesebb körű, a mai kor követelményeinek megfelelő kiszolgálása érdekében támogassuk új sportlétesítmények építését, a meglévők felújítását, korszerűsítését, továbbá, hogy ezzel elősegítsük a tehetséges határon túli fiatalok sport iránti elköteleződését, a lakosság számára pedig az egészséges, mozgásban gazdag életmód kialakításának lehetőségét".

  Hozzátették, "a többségében magyar lakta területekre történő határon átnyúló kiterjesztésével létrejöhet egy nemzetközi, ugyanakkor a hazai utánpótlás-nevelési rendszer sportszakmai pillérein alapuló együttműködés, amely közép-hosszú távon a hazai utánpótlásbázis növelését segíti elő perspektívát adva az akadémistáknak a magyarországi egyesületek irányába történő továbblépésre és szakmai fejlődésre."

  Székely Sarolta
  mfor.hu

  LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

  Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

  Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

  Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


  Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

  Jól jönne 1,5 millió forint?

   

  A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.