2013. január 24. 09:49

Németország második legnagyobb bankja a következő négy évben 4-6000 fővel csökkenti az alkalmazottjai létszámát a költségoptimalizálás és a profitcéloknak való megfelelés érdekében - írja a Bloomberg.

A leépítések valamennyi lakossági bankot érintik, melyek amúgy jelentős többletkapacitással működnek - mondta a bank szóvivője, Simon Steiner. A frankfurti székhelyű vállalat februárban kezdi meg a tárgyalásokat a munkaügyi képviselőkkel.

"Ha azt szeretnénk elérni, hogy a profit és a növekedési céloknak megfeleljük az egyre nehezebb körülmények között, át kell szervezni a személyzeti struktúrát" - mondta az emberi erőforrásokért is felelős igazgatósági tanácstag, Ulrich Sieber. Ugyanakkor az egyes szolgáltatásokat olcsóbb helyszínekre tervezik kiszervezni.

A Commerzbank dolgozói létszáma a harmadik negyedévi beszámoló szerint 56 287 fő volt.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.