TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. február 14. 08:46

Tavaly 4,8 százalékkal nőtt a román bruttó hazai termék (GDP) a 2015-ös évihez képest - közölte kedden gyorsjelentésében a román országos statisztikai intézet.

A tavalyi negyedik negyedévben a román gazdaság 4,7 százalékkal nőtt 2015 hasonló időszakához mérten, a tavalyi harmadik negyedévhez képest pedig 1,3 százalékos GDP-bővülést jegyeztek. A statisztikai intézet által közölt adat egyezik a román kormány által prognosztizált növekedési ütemmel.

A statisztikai intézet szintén kedden közölte, hogy a román építőipari termelés tavaly 4,8 százalékkal csökkent az előző évihez mérten.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.