<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hétfő esti Magyar Közlönyben jelent meg a határozat. 

A kormányhatározat szerint a kormány egyetért a fővárosi kerületi kezelésű, belterületi és külterületi, valamint a  főváros közigazgatási
határán található és ezekhez közvetlenül kapcsolódó szilárd burkolat nélküli utak szilárd burkolattal történő ellátásával a 2021-es évre vonatkozóan. 

Ennek érdekében Varga Mihály pénzügyminiszternek Pintér Sándor belügyminiszter és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával 5 milliárd forintot kell biztosítania. A feladatot 2021. január 15-ig végrehajtani a határozat értelmében. 

Az aszfaltozás a kormánypártok budapesti politikusainak egyik hosszabb távú projektje a Népszava szerint. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára korábban azt mondta, a budapesti földutak felszámolását célzó programra 2022-ig 25 milliárd forintot fordítanak.

A programnak amúgy miniszteri biztosa is van Szatmáry Kristóf személyében, aki egyében a XVI. kerület országgyűlési képviselője is. Budapesten egyébként zömmel a pesti oldalon, a XVI., vagy éppen a XVII. kerületben van a legtöbb olyan útszakasz, amely nem szilárd burkolatú.