3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alá tartozó költségvetési fejezetekben is nagy átrendezésekről döntött a kormány - a Liget projekt, a Nemzeti Filmintézet, Az Eiffel Műhelyház és az Opera mellett rengeteg sporttal kapcsolatos beruházásra pántlikáztak fel több mint 190 milliárd forintot.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk a maradványelszámolási alapot, a központi tartalékokat és a gazdaságvédelmi alapot érintő legfrissebb átcsoportosításokról, melyek több mint 65 milliárd forintot érintettek, de a pénteki Magyar Közlönyben külön határozat foglalkozik a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alá tartozó költségvetési fejezetekkel kapcsolatos intézkedésekkel.

  • 1,86 milliárd forintot szedtek össze 6 minisztériumtól, a Miniszterelnökségtől és a Miniszterelnöki Kormányirodától az  állami elhelyezési célú ingatlanhasználat feltételeinek megteremtését célzó források biztosítása érdekében az MNV Zrt. rábízott vagyonával kapcsolatos kiadások sorra;
  • az MNV Zrt. rábízott vagyonával kapcsolatos kiadásaira rendelt pénzből 2,1 milliárd forint átkerül víziközmű-vagyonon végzett értéknövelő beruházások finanszírozására;
  • egy 85,2 milliárdos átrendezés történik a Gazdaságvédelmi alapon belül, az állami vagyongazdálkodás gazdaságvédelmi központi kezelésű előirányzatai sorról kerül el ekkora forrás, amiből 62,8 milliárd forint a Liget Budapest projektre, közel 15 milliárd a Nemzeti Filmintézet támogatására, majdnem 7 milliárd forint az Eiffel Műhelyház és Próbacentrum valamint a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének beruházására megy, egy félmilliárd pedig a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia megvalósítására.

Egy új budapesti sportcsarnokra 45 milliárd forintot különítettek el

A legnagyobb, 100 milliárd forintot is meghaladó átrendezés a Gazdaságvédelmi Alapot érinti. Az alapon belül a Kiemelt Kormányzati Magasépítési Beruházások címet kiegészítik jó négytucatnyi jogcímmel (ezek a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításától a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia előkészítése és megvalósításán és iskolai tornatermek fejlesztésén keresztül egészségügyi dolgozók lakhatási feltételeinek fejlesztéséhez szükséges beruházások előkészítéséig terjednek.

Ezekre az új jogcímekre a Gazdaságvédelmi Alapon belül összesen 103 milliárd forintot csoportosít át a kormány. A legtöbbet, közel 45 milliárd forintot egy új budapesti multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok előkészítése és megvalósítása emészti majd fel, a második helyre a szegedi kézilabdacsarnok előkészítése és megvalósítása szerepel 24,5 milliárd forinttal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.